Sport

Victor Pițurcă știe de ce Alvaro Morata a ratat la penalty-uri: „Asta a fost prostia făcută de el!”

Victor Pițurcă a vorbit despre Alvaro Morata și a explicat de ce a ratat la seria de penalty-uri.
07.07.2021 | 01:39
Victor Piturca stie de ce Alvaro Morata a ratat la penaltyuri Asta a fost prostia facuta de el
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă i-a luat apărarea atacantului naționalei Spaniei, despre care a spus că este un vârf veritabil, însă problema lui a fost că a citit toate comentariile negative care au venit din partea fanilor.

În ciuda ratărilor sale de la EURO 2020, care au fost dezbătute aprig în presa din Spania, Alvaro Morata a reușit să ajungă la 3 goluri marcate pentru iberici la acest Campionat European și a fost unul dintre fotbaliștii decisivi din echipa lui Luis Enrique.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a spus de ce a ratat Alvaro Morata penalty-ul

Victor Pițurcă l-a evidențiat pe Dani Olmo, despre care a spus că a fost „formidabil” și l-a evidențiat și pe Alvaro Morata, despre care a spus că dacă nu ar fi bătut penalty-ul la seria de lovituri de departajare sau dacă ar fi înscris, ar fi devenit erou în Spania.

Fostul selecționer știe exact motivul pentru care atacantul lui Juventus nu l-a putut învinge pe Gianluigi Donarrumma de la 11 metri, dând vina pe faptul că Morata a citit comentariile negative la adresa lui:

ADVERTISEMENT

„Olmo mi s-a părut unul dintre cei mai buni din teren, poate chiar cel mai bun. El înainte era băgat pe teren în timpul meciului, dar nu ieșea în evidență, acum a fost formidabil.

Alvaro Morata intră, dă un gol de vârf veritabil. Sincer, dacă eram eu, nu-l puneam eu pe Morata să bată penalty-ul, pentru că el a fost afectat de ce s-a scris despre el”.

ADVERTISEMENT

„Asta e prostia făcută de el, că a citit și a ascultat ce spuneau fanii despre el. Dacă se califica Spania, Morata ar fi fost pe buzele tuturor. Eu zic că mai vinovat e Olmo, că dacă el marca, dădea mai multă încredere celorlalți.

Dacă era inspirat Morata, putea da o scăriță și doar imaginați-vă ce nebunie ar fi declanșat, că tot n-am văzut la acest campionat pe nimeni să dea scărițe”, a mai spus Victor Pițurcă la ProTV.

ADVERTISEMENT

Cei doi fotbaliști evidențiați de Victor Pițurcă au fost exact cei care au ratat penalty-urile spaniolilor din duelul cu Spania.

„Pedri o să fie Xavi sau Iniesta 2”

Victor Pițurcă a continuat și l-a remarcat și pe tânărul Pedri, puștiul Barcelonei, unul dintre fotbaliștii susținuți pe deplin de selecționerul Luis Enrique.

Fostul selecționer susține că la început nu i-a plăcut Pedri atunci când l-a văzut la Barcelona, dar i-a urmărit evoluția și îl aseamănă cu Xavi și Andres Iniesta:

„Pedri o să fie Xavi sau Iniesta 2, dar la vârsta lui să aibă o asemenea maturitate… e incredibil. Prima dată nu mi-a plăcut la Barcelona, nu-mi convenea, dar iată cât a crescut de când este la Barcelona”.

Și Unai Simon a fost evidențiat de Victor Pițurcă: „A avut niște ieșiri de libero adevărat! O să ajungă un portar mare de tot, chiar dacă a mai avut câteva ezitări pe-aici, pe-acolo!”.

ADVERTISEMENT