Sport

Victor Pițurcă, gata de o mare trădare. În ce condiții e dispus fostul selecționer să țină cu FCSB

Victor Pițurcă este dispus să o trădeze pe CSA Steaua. Fostul selecționer a declarat că va ține cu FCSB, dacă echipa lui Gigi Becali va recâștiga numele în instanță.
23.03.2022 | 23:22
Victor Piturca gata de o mare tradare In ce conditii e dispus fostul selectioner sa tina cu FCSB
Victor Piturca si Marius Lacatus prezenti la meciul de fotbal dintre Steaua Bucuresti si Middlesbrough FC, contand pentru semifinala tur a Cupei UEFA, desfasurat pe Stadionul National din Bucuresti, joi 20 aprilie 2006. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă (65 de ani) a anunțat că va ține cu FCSB. Fostul selecționer va face acest lucru doar dacă echipa lui Gigi Becali va câștiga la tribunal numele „Steaua”. Dosarul a fost trimis de Înalta Curte de Casație și Justiție la rejudecare, la Curtea de Apel.

Victor Pițurcă, gata să o trădeze pe CSA Steaua și să țină cu FCSB

Până atunci, Victor Pițurcă nu crede într-o împăcare între MApN și finanțatorul FCSB și rămâne un fan înfocat al formației antrenate de Daniel Oprița. Fostul selecționer e însă indignat de faptul că CSA Steaua nu are drept de promovare în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Steaua e în play-off-ul ligii a doua, dar nu are drept de promovare, pentru că trăiește exclusiv din banii Ministerului Apărării. Eu nu înțeleg de ce nu primesc drept de promovare. FIFA şi UEFA nu prevăd acest lucru.

Aproape 80% din echipele noastre sunt susținute de primărie, bani publici”, a declarat Victor Pițurcă, conform Antena Sport.

ADVERTISEMENT

În prezent, CSA Steaua este pe loc de baraj în Liga 2. „Militarii” ocupă poziția a patra, cu 38 de puncte, unul mai mult decât Concordia Chiajna. Cele două s-au întâlnit în meci direct în prima etapă din play-off și au remizat la doi.

Gigi Becali și MApN se luptă în continuare pentru numele „Steaua”, după ce ICCJ a trimis dosarul la rejudecare. Dacă latifundiarul din Pipera va avea câștig de cauză, Pițurcă e decis să îi fie suporter.

ADVERTISEMENT

„Dacă mâine FCSB se va numi Steaua, eu voi ține cu Steaua. Așa sunt sute de mii de suporteri steliști”, a adăugat fostul selecționer.

CSA Steaua a anunțat că va merge la TAS

Între timp, CSA Steaua vrea să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a își cere dreptul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Acest lucru nu îl sperie pe Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

„E treaba lor. Dar legea (n.r. – Legea Sportului) nu-i lasă. TAS va zice ‘Tu, din bani publici (n.r. – MApN), cum ai ajuns până aici? Nici nu aveai voie să ajungi până aici’. Nu avea voie în Liga 2. CSA Steaua face fotbal amator! Nu mă mai interesează pe mine de CSA. Doamne, miluiește! Cum să poată să facă asta? Cum să ceară excluderea FCSB din Liga 1?

Ei niciodată nu au cerut locul. Nu au contestat niciodată locul în Liga 1. Noi l-am preluat de la ei… Astea sunt povești. Cât de curând se va rezolva și asta. Vor pierde și nu vor mai avea voie să se numească Steaua.

Vor juca fotbal și vor pune altceva. Trebuie să pună ei CSA, nu vor mai avea voie să pună CSA Steaua. Cât de curând. Bine, în 3-4 ani. Ei se vor numi CSA. Eu vă spun că așa va fi. Le-am arătat toate actele. A fost o greșeală la Curtea Supremă. Nu știu ce a fost atunci, eu eram în pușcărie.

Dar acum vin toate și se va cere revizuirea la hotărârea aia. Și la revedere! Se va revizui și vom doborî tot. Ei nu vor mai putea folosi numele Steaua. Vom folosi numele Steaua. De fapt, va rămâne FCSB, adică Fotbal Club Steaua București. Asta înseamnă”, a declarat Becali, la PRO X.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 3,25 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT