Fotbal intern

Victor Pițurcă, vinovat pentru transferul lui Octavian Popescu la FCSB: „N-ar fi ajuns niciodată acolo”

14.01.2021 | 21:33
Victor Piturca vinovat pentru transferul lui Octavian Popescu la FCSB Nar fi ajuns niciodata acolo
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă este văzut principalul vinovat pentru transferul lui Octavian Popescu la rivala FCSB. ”Dacă Victor Pițurcă nu venea la Craiova, Octavian Popescu nu ar fi ajuns niciodată la FCSB”, spune Mihai Rotaru.

Rotaru a zis de ce i-a pierdut Craiova pe Andrei Vlad și Octavian Popescu, fotbaliști care au semnat cu FCSB. “Cu Vlad nu s-a prescris, și nu o să se prescrie până nu se face plata, plata între ghilimele.

ADVERTISEMENT

Mai au mult de plată pentru ceea ce au făcut cu Andrei Vlad și nu s-a plătit. Aici nu hotărăsc eu, ci Universitatea Craiova. În viziunea noastră mai are de plată și va plăti.

Victor Pițurcă, considerat vinovat pentru transferul lui Octavian Popescu la FCSB

La Octavian Popescu nu și-a făcut treaba staff-ul administrativ la noi. Pe de altă parte dacă Victor Pițurcă nu venea la Craiova, Octavian Popescu nu ar fi ajuns niciodată la FCSB. Doar că puteau să vină și 200 de Victor Pițurcă la Craiova el nu ar fi plecat dacă colegii mei i-ar fi făcut contractul pentru eventualitatea în care se activa opțiunea, noi l-am luat, el nu a fost jucătorul nostru.

ADVERTISEMENT

A fost împrumutat. Noi am activat opțiunea. Pițurcă l-a recomandat de Giovanni Becali, mai departe au plătit și l-au trimis către FCSB. Indiferent de eforturile pe care le-am făcut noi să îl ținem la Craiova, nu s-a mai putut face nimic”, a declarat patronul Craiovei, la Digi Sport.

Mihai Rotaru a spus că și clubul său a vrut să meargă în Antalya pentru a se pregăti înainte de reluarea Ligii 1. În urmă cu câteva zile patronul FCSB-ului a lansat ironii la adresa formațiilor din primul eșalon care nu s-au pregătit în afara României. FCSB a mers în Antalya, chiar dacă Turcia se numără printre țările cu risc galben. Joi echipa lui Gigi Becali a revenit în România, nu a făcut declarații oficiale, iar delegația a mers direct în Berceni, acolo unde a intrat în cantonament pentru a pregăti duelul cu Astra Giurgiu care se va disputa vineri seara. Mihai Rotaru a lansat și un atac la adresa lui Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

”Nu ne-am mai dus în Turcia pentru că a intrat pe lista galbenă”

Finanțatorul oltenilor a spus că cei de la DSP nu i-au dat asigurări că nu va face carantina la revenirea în România dacă va pleca în Turcia, iar Craiova a preferat să stea în țară.

“Noi trebuia să plecăm pe 28 decembrie în Antalya. Mergeam la același hotel la care mergem de 3 ani și urma să ne întoarcem înainte de meciul cu Sepsi. Nu ne-am mai dus pentru că a intrat pe lista galbenă. Nu am vrut să ne asumam riscuri. Am făcut toate demersurile la DSP, nimeni nu a putut să ne asigure că vom putea să ne întoarcem fără să facem carantina. Nimeni nu și-a asumat răspunderea oficială că nu vom fi carantinați. Din contra, curentul a fost în proporții de 80 la sută că vom face carantina. Acum dacă cineva își asumă la București. Asta e.

ADVERTISEMENT

Am ințeles că sunt doar 1, 2, 3 oameni inteligenți în fotbalul românesc și restul suntem lipsiți de inteligentă pentru că nu am plecat și atunci îmi e greu să îmi dau cu pararea. Eu zic că a fost o ironie ieftină, dacă toți suntem proști, doar unii sunt destepți, avem o problemă în fotbalul românesc”, a spus Rotaru la Liga Digi Sport.

Universitatea Craiova se află pe locul doi al clasamentului, cu 33 de puncte acumulate după 16 etape. FCSB se află pe primul loc, cu 34 de puncte, dar cu un meci în minus față de olteni. În această rundă, echipa lui Gigi Becali va evolua contra Astrei Giurgiu. În această etapă, Craiova a făcut doar egal cu Sepsi (0-0).


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 3,95 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT