Fotbal intern

Victor Pițurcă vrea să-l falimenteze pe Adrian Mititelu! Fostul selecționer vrea să încaseze datoria de 7 milioane de euro

09.03.2020 | 15:45
Victor Piturca vrea sal falimenteze pe Adrian Mititelu Fostul selectioner vrea sa incaseze datoria de 7 milioane de euro
victor Pițurcă și Adrian Mititelu. Sursă foto: editie.ro
ADVERTISEMENT

Conflictul dintre Victor Pițurcă și Adrian Mititelu continuă, iar fostul selecționer a dat în judecată noua firmă lui Mititelu și îi cere o datorie în valoare de 7.000.000 de euro.

Victor Pițurcă vrea să-l falimenteze pe Adrian Mititelu

Victor Pițurcă vrea să-și recupereze o datorie de 7.000.000 de euro pe care Adrian Mititelu o are către el, din perioada 2010-2011, în care „Piți” a pregătit-o pe Fotbal Club U Craiova SA, club dezafiliat în anul 2011 și falimentat în 2014. Conform frf.ro există un litigiu financiar între fostul selecționer și Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Între timp, Adrian Mititelu și-a făcut o nouă firmă, „SC U Craiova 1948 SA”, intrată în competițiile profesioniste din România în 2017 și care evoluează în prezent în liga a treia.

Mititelu încearcă să obțină din partea FIFA o recunoaștere conform căreia noua firmă este continuitoarea firmei falimentate, motiv pentru care „SC U Craiova 1948 SA” ar urma să fie responsabilă cu plata datoriilor către angajații de la fosta firmă.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă are de primit 7.000.000 de euro din datorii, dar suma ar putea crește la 11.000.000 de euro cu penalizări. În cazul în care fostul selecționer va avea câștig de cauză, noua firmă a lui Adrian Mititelu ar urma să intre în faliment.

Pe data de 6 decembre 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să-i dea câștig de cauză lui Victor Pițurcă în privința datoriei de 7.000.000 de euro pe care Adrian Mititelu o are către el:

ADVERTISEMENT

„Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în dosarul 7553/2(2012, în care Fotbal Club Universitatea Craiova SA a contestat deciziile pronunţate de către Comisia Naţionala de Soluţionare a Litigiilor şi Comisia de Recurs din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în ceea ce priveşte hotărârea 106) CR (2012 şi care avea ca obiect precizarea că Victor Piţurcă are de primit 7 milioane de euro de la FC Universitatea Craiova”.

Decizia FIFA despre cine este continuatoarea Universității Craiova

FANATIK a anunțat că în urma unei decizii FIFA, după verificare documentelor primite de la FRF, se arată că este vorba de două sociețăți diferite: noua societate este „FC U Craiova 1948”, iar „SC Fotbal Club U Craiova SA” este vechea societate.

ADVERTISEMENT

În raportul trimis de FIFA există și o declarație a FRF-ului care a afirmat că cele două cluburi au personalități juridice diferite:

„Ambele cluburi au aceeași adresă, același stadion este folosit pentru meciuri, domnul Gigel Preoteasa și domnul Moise Mircea sunt angajați ai ambelor cluburi, domnul Nicolo Napoli a fost / este antrenorul principal al ambelor cluburi și proprietarul ambelor cluburi este domnul Adrian Mititelu, după cum se menționează în articolele media.

De asemenea, în actul său constitutiv al noii societăţi comerciale, actualul club din Liga a treia notează că este continuatorul vechiul club, dezafiliat. Administratorul noului club este domnul Adrian Gigi Mititelu, fiul domnului Adrian Mititelu.

Există și câțiva jucători care au jucat pentru SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA și acum joacă pentru noul club, U Craiova 1948 SA”.

„În primul rând, cererea ar trebui respinsă. În al doilea rând, dacă se stabilește că noul Club este succesorul debitorului inițial, se acordă un termen de 30 de zile pentru plata sumelor datorate fără nicio obligație a Clubului de a plăti penalități”, a fost poziţia clubului lui Adrian Mititelu conform raportului FIFA.

ADVERTISEMENT