Fotbal intern

Victor Pițurcă vrea Steaua invitată direct în Liga 2 și e posibil să vină pe bancă! FANATIK a dezvăluit informația pe 26 februarie. Atac la Gigi Becali: „Când o să vină Steaua, se cam termină cu FCSB-ul”

19.05.2020 | 18:34
Victor Piturca vrea Steaua invitata direct in Liga 2 si e posibil sa vina pe banca FANATIK a dezvaluit informatia pe 26 februarie Atac la Gigi Becali Cand o sa vina Steaua se cam termina cu FCSBul
Victor Pițurcă vrea Steaua invitată direct în Liga 2 și e posibil să vină pe bancă! FANATIK a dezvăluit informația pe 26 februarie. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă crede că Steaua trebuie să fie promovată direct în Liga 2, iar o astfel de decizia ar putea însemna întoarcerea fostului selecționer pe banca tehnică a „roș-albaștrilor”.

Victor Pițurcă vrea ca Steaua să fie promovată în Liga 2

Victor Pițurcă a vorbit despre Steaua și crede că aceasta ar trebui promovată direct în Liga 2, ceea ce ar putea însemna revenirea sa pe banca tehnică, așa cum a anunțat FANATIK la sfârșitul lunii februarie.

ADVERTISEMENT

„Vom pune toți umărul cum vom putea, pentru ca echipa Steaua să revină acolo unde îi este locul. Și Steaua are nevoie de asta, dar și fotbalul românesc. După părerea mea, o echipă ca Steaua ar trebuit invitată automat în Liga 2”, a spus Victor Pițurcă pentru Pro TV.


UPDATE, 19 mai, ora 18:34 / Victor Pițurcă a vorbit despre planul pe care îl are pentru CSA Steaua: „Știți foarte bine că Universitatea Craiova a fost înființată în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Regulamentul spune că o echipă poate fi invitată în oricare serie, e propunerea mea, pentru ca fotbalul românesc să revină la ceea ce era înainte. În funcție de avantejele sau de ce își doresc ei o să spună da sau nu.

Gigi Becali să facă ce vrea, pe nimeni nu interesează ce face el, foarte multă lume e interesată de ce face Steaua. E normal că el e vocal când vine vorba despre Steaua. Când o să vină Steaua, se cam termină cu FCSB-ul”.

ADVERTISEMENT

Eu am înțeles că se îmbunătățesc lucrurile, începând cu Liga 3 trebuie să se formeze o societate privată, susținută de până la 10 investitori, cu clubul în spate, cu infrastructura și toate lucrurile vor reveni la normal”.

„Depinde de sumă pot să revin, depinde de cât pot să ofer, dar nu pot să fiu eu investitor, nu am atâția bani ca să susțin Steaua, dar suma pe care aș putea să o dau nu e una care să confere putere, pentru că nu sunt eu un om potent financiar.

ADVERTISEMENT

Să fiu manager sportiv s-ar putea să fiu, pentru că e nevoie de oameni integrii, profesioniști, care să facă o strategie ca atare. Lucrurile nu au mers bine, s-au pierdut trei ani de zile, Steaua trebuia să fie în Liga 2.

A fost vina tuturor și a mea, trebuia să fiu mai vocal, să vin și eu cu o idee. Absolut toți trebuie să-și ia abonament pentru a merge la stadion”, a continuat fostul selecționer la televiziunea Digi Sport.

„Părerea mea e că o medie de 10.000 de spectatori va fi la Steaua, dar încă o dată, lucrurile trebuie puse la punct. N-am fost contactat de nimeni, am avut o discuție cu fostul comandant, dar a fost o discuție la modul general.

FCSB-ul a fost continuatoare, dar nu a fost Steaua, acum aici e Steaua, ce să mai vorbim atâta. Funcționează greu, pentru că dacă se ocupă cei de la Armată aprobările vin cu greu”, a mai spus Victor Pițurcă.


Gigi Becali îi răspunde ironic. „Vreau și eu în Premier League!”

Gigi Becali, patronul FCSB, a luat în râs propunerea lui Pițurcă și i-a dat o replică ironică, spunând că dacă CSA Steaua va fi invitată direct în Liga 2, va cere și el ca FCSB să joace în Premier League. În plus, în opinia lui Becali, echipa Armatei nu ar avea voie să evolueze mai sus de Liga 4.

„Dacă a cerut Pițurcă, să ceară Pițurcă, el cere… trebuie să ceri și lucruri normale. Și eu poate cer să joc în Anglia. Voi o să vedeți acum că ea nu are voie să treacă nici de Liga 4, e un proces acum. Ea nu are voie, că e din bani publici, nu are voie să joace mai sus de Liga 4. Ei nu înțeleg nici măcar că istoria e continuitatea, n-au cum să înțeleagă, au mintea mică, îngustă. Vă promit eu că nu promovează!”, a spus Gigi Becali la Pro X.

Vrea statuie în fața noului stadion „Ghencea”

Victor Pițurcă crede că în fața noului stadion „Ghencea” ar trebui să existe statui ale foștilor jucători și fostului staff care au ajutat la câștigarea Cupei Campionilor Europeni din 1986.

„O să arate superb stadionul Ghencea, sper. Steaua ar fi singura echipă din Romania pe care aș antrena-o, Steaua, atunci când ar reveni în prim plan. Vom vedea ce se va întâmpla.

Eu mi-aș dori mult ca la acest stadion nou să se facă statui tuturor jucatorilor, staff-ului, celor care au reușit această mare performanță. Nu vreau sa dau un anumit nume pentru noua arenă, dar cel mai nimerit ar fi Steaua ’86”, a mai spus fostul selecționer.

Dumitru Dragomir a dezvăluit că Victor Pițurcă putea antrena Dinamo, după un plan al fostului șef LPF: „Gândisem departe, eram vreo 9 oameni, printre ei Nețoiu, Borcea, Badea, Cataramă, Negoiță și el era pe listă. 

Îl puneam pe Pițurcă antrenor. Discutasem să îl putem antrenor, eram gata gata să băgăm banii. Ei voiau ca eu să fiu președinte, eu nu mai am anii ca să țin la presiuni.

Vreau și eu să mai trăiesc 20 de ani. Sunt infleunțe foarte mari la Dinamo. Dacă nu ai cel puțin 3 ani la rând cu câte 5 milioane pe an pentru transferuri, nu te duce la Dinamo. Te măncâncă galeria”.

„Eu aș fi mers alături de specialiști, mă duceam în Argentina în Brazilia să caut jucători”, a mai spus Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT