Fotbal intern

Victor Piţurcă vrea un meci uriaş pe noul stadion din Ghencea: “Aducem Barcelona!”

21.03.2019 | 21:27
Victor Piturca vrea un meci urias pe noul stadion din Ghencea Aducem Barcelona

Fostul selecționer al României, Victor Piţurcă vrea un meci uriaş pe noul stadion din Ghencea. Astfel, fanii steliști ar putea avea parte de o altă seară de vis. Liber de contract, Pițurcă a anunțat că se gândește la o partidă specială atât pentru jucători, cât și pentru fani. Tehnicianul și-ar dori ca arena din Ghencea să fie inaugurată prin reeditarea finalei Cupei Campionilor Europeni disputată în 1986 și câștigată de echipa lui Jenei.

Victor Piţurcă vrea un meci uriaş pe noul stadion din Ghencea

Nu mai există derby-uri pentru că au dispărut cluburile de tradiţie. Când vor reveni cluburile de tradiţie în prima ligă o să vedeţi că o să se schimbe datele problemei! Tot problema financiară e importantă, nu? Dacă şi la noi se vor găsi oameni care vor investi şi vor lăsa profesioniştii să-şi facă treaba, atunci lumea se va intoarce la stadion.

Văd că în Ghencea s-au demarat bine lucrările, sunt şanse să fie stadionul făcut la timp! Când vom avea un stadion nou acolo, eu sper să jucăm un meci special. Sper ca din echipa noastră, băieţii să fie bine, sănătoşi. Chiar mă gândeam să mai aducem Barcelona să mai jucăm un meci, să-şi aducă oamenii aminte de noi şi de performanţa extraordinară pe care am obţinut-o, a declarat Victor Piţurcă.
Victor Piţurcă vrea un meci uriaş pe noul stadion din Ghencea. Stadion
Stadionul Ghencea, imagine vu stadiul lucrărilor

Care este stadiul lucrărilor în Ghencea

Gheorghe Popescu a mers în vizită în Ghencea pentru a vedea ce se întâmplă pe șantier. Fostul internațional susține că lucrările pentru stadioanele pe care se vor antrena echipele care vor în România pentru EURO 2020 sunt în grafic, deși au mici întârzieri. „Mă bucur că au început lucrările. Eu nu am mai fost aici de când era stadionul în picioare. E puțin ciudat să vezi un șantier în locul în care era vechiul Ghencea. Pentru noi, Ghencea era casa noastră. Toate meciurile le jucam aici. Am obținut rezultate excepționale.

Pe mine mă încearcă un sentiment de tristețe pentru că nu mai există locul unde am obținut atât de multe performanțe, dar sper ca noul stadion să aducă cel puțin la fel de multe rezultate cum am avut noi. Nu știu dacă actuala echipa națională preferă Ghencea sau alte stadioane, a declarat Gheorghe Popescu.

  • 4 stadione erau incluse în programul inițial al României pentru EURO 2020, printre ele aflându-se și Ghencea