ADVERTISEMENT
Sport

Victor Piţurcă vs Jose Mourinho. Cum au analizat cei doi nereuşitele lui Harry Kane de la EURO 2020

Victor Pițurcă și Jose Mourinho au analizat diferit nereușitele lui Harry Kane la EURO 2020, tehnicianul român fiind mult mai aspru.
Autor: Andrei Șchiopu | 23.06.2021 | 00:30
Victor Piţurcă vs Jose Mourinho. Cum au analizat cei doi nereuşitele lui Harry Kane de la EURO 2020
Victor Piţurcă vs Jose Mourinho. Cum au analizat cei doi nereuşitele lui Harry Kane la EURO 2020. Sursă foto: fanatik.ro

Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Harry Kane după remiza albă dintre Anglia și Scoția, dar după disputa selecționatei lui Gareth Southgate în fața Cehiei, scor 1-0, fostul selecționer i-a mai „spălat din păcate” atacantului englez.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Jose Mourinho i-a luat apărarea lui Harry Kane în presa din Anglia, spunând că starul lui Tottenham nu a fost implicat în faze importante de când a început EURO 2020, acesta fiind motivul pentru care încă nu a reușit să marcheze.

Victor Pițurcă vs. Jose Mourinho, despre nereușitele lui Kane de la EURO 2020

Victor Pițurcă a comentat nereușitele lui Harry Kane de la EURO 2020, fiind contrariat după meciul cu Scoția, de cota de piață mare pe care atacantul lui Tottenham o are.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, fostul selecționer susține că Real Madrid a făcut bine că nu l-a cumpărat pe Kane, despre care a mai spus că „sare mingea din el”:

Să fim serioși, Kane costă atât pentru că joacă în Premier League și la Tottenham, dacă ar juca în altă parte ar costa mult mai puțin.

ADVERTISEMENT

Știu că a vrut să îl ia Real Madrid și mai bine că nu l-au luat, pentru că s-ar fi păcălit cu el. Nu are nici o tehnică prea bună, cam sare mingea din el, nu îl văd nici la un un-doi, prea puțin din partea lui”.

După victoria Angliei cu Cehia, Victor Pițurcă l-a mai iertat pe Harry Kane, pe care l-a lăudat în urma unei ocazii avute, pe care Tomas Vaclik, portarul ceh, a apărat-o. Totuși, acesta consideră că la suma de transfer pe care o are, Kane trebuia să înscrie fără emoții.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost în nota Angliei, nimic suprinzător. Cehia nu s-a mai ridicat la efortul său din meciul cu Croația. Englezii au început bine, au început în forță. La Sterling mă așteptam să marcheze, cum a făcut și în preliminarii.

De data asta Kane a avut o desprindere de vârf mare al Angliei, s-a debarasat bine de fundaș, a șutat, dar a apărat portarul. Azi mi-a plăcut mult mai mult, s-a mișcat bine, a luptat pentru echipă. Sigur, la 120 de milioane de euro trebuie să marchezi.

ADVERTISEMENT

Execuția lui nu a fost bună, de-asta a scos portarul. Dar a fost mai bine decât până acum. A făcut fază de atacant mare, dar trebuia să marcheze. Din punct de vedere tehnic e bun, dar la prețul ăla, trebuie să ai toate calitățile”,a mai spus Victor Pițurcă la TV ProTV.

Nici Ciprian Marica nu a fost impresionat de Harry Kane, pe care îl consideră un atacant lent: „Nu m-a impresionat Kane, lent, își găsește greu locul pe contraatac. Are un joc de cap foarte bun, dar de la el se așteaptă mult mai mult. Să nu uităm că valorează 120 de milioane”.

ADVERTISEMENT
  • 120.000.000 de euro este cota de piață a lui Harry Kane, conform transfermarkt.com

Jose Mourinho i-a luat apărarea lui Harry Kane

Jose Mourinho a oferit o reacție în presa din Anglia, despre fostul său jucător pe care l-a antrenat la Tottenham, iar „The Special One” a explicat motivul pentru care Kane încă nu a înscris la EURO 2020.

Nu cred că s-ar fi făcut atât de multă zarvă dacă Cristiano, Mbappe sau Lukaku nu ar fi înscris pentru echipele naționale. Câte șanse a ratat Kane? Zero.

Câte centrări bune a primit Kane? Zero. Câte pase verticale care să ajungă la picioarele lui a primit Kane? Zero.

Era normal să înceapă Southgate tot cu Kane meciul cu Cehia. Cine să joace în locul lui? Calvert-Lewin? Bun jucător! Rashford? Bun jucător! Dar Harry Kane e cel mai bun, fără îndoială”, a declarat Jose Mourinho.

  • 27 de ani este vârsta lui Harry Kane
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1