News

Victor Ponta, acuzații grave după Congresul PNL: ”Știu de la liberali că au fost delegați care aveau Covid”

Fostul premier al României, Victor Ponta, lansează acuzații grave după Congresul PNL. Acesta spune că are informații conform cărora unii delegați liberali prezenți la alegeri erau infectați cu Covid 19.
27.09.2021 | 09:20
Victor Ponta acuzatii grave dupa Congresul PNL Stiu de la liberali ca au fost delegati care aveau Covid
ADVERTISEMENT

În plin val patru al pandemiei de SARS-CoV-2, cu Bucureștiul având o rată de incidență de peste 4 la mie, în Capitală a avut loc Congresul PNL, cu aproape 5.000 de participanți.

Deși liderii liberali au dat asigurări că evenimentul are loc în condiții sanitare stricte, în spațiul public apar informații și acuzații extrem de grave.

ADVERTISEMENT

Fostul premier Victor Ponta a dezvăluit duminică, la o televiziune de știri, că a primit informații potrivit cărora la Congresul PNL au fost liberali care au mers acolo deşi ştiau că sunt infectați cu Covid-19.

Victor Ponta, acuzații grave după Congresul PNL: ”Ştiu de la liberali că au fost delegaţi care aveau Covid”

Teoretic, certificatul verde Covid-19 a fost obligatoriu la Congresul PNL, desfășurat sâmbătă, 25 septembrie. Asta însemna că cei aproape 5.000 de delegați au trebuit să facă dovada că sunt vaccinați, au trecut prin boală sau au rezultat negativ la testarea COVID. Documentul a fost solicitat la intrarea în sala Romexpo.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta spune că lucrurile nu au fost deloc în regulă la acest eveniment la care s-a ales noul președinte PNL. Ba dimpotrivă, conform fostului premier, la congres nu numai că nu s-a respectat regulile mai sus amintite, ci ar fi fost prezenți și liberali cu Covid-19.

”Dumneavoastră credeţi că ieri (n.r. sâmbătă) s-au făcut 5.000 de teste şi că toate erau negative? Hai să fim serioşi! Ştiu eu de la liberali, de liberali care aveau Covid şi au venit la Congres, că trebuiau să voteze, că dacă nu votau…”, a spus Victor Ponta, duminică seara, la România TV.

ADVERTISEMENT

Întrebat fiind ar putea să aducă probe în privința acestor acuzații grave, Ponta a spus: ”Cum, că au plecat acasă toţi? Au venit din toate zările, au plecat în toate zările… Sunt convins că dacă cineva ar investiga anumiţi delegaţi care trebuiau să fie în izolare, cu siguranţă… dar nu o să investigheze nimeni, că na, încă sunt ei la putere.

Dacă era Congresul PSD, cred că se închidea după zece minute, îi lua DSP-ul pe toţi”.

Organizarea Congresului PNL, criticată de fostul prefect al Capitalei

Mai multe voci importante din zona politică au criticat organizarea Congresului PNL cu 5.000 de delegați în plin scenariu roșu.

ADVERTISEMENT

Chiar fostul prefect al Capitalei din partea USR PLUS, Alin Stoica, afirmat în urmă cu câteva zile că organizarea Congresului PNL, cu 5.000 de participanţi, nu ar trebui permisă, conform normelor legale şi ”regulilor de bun simţ”, în condiţiile în care limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000 de persoane, la o incidenţă de peste 3 la mie a cazurilor COVID.

”Potrivit normelor legale şi potrivit regulilor de bun simţ, nu poţi permite organizarea de conferinţe, în spaţii închise, cu 5.000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000, iar limita pentru proteste este de 100 de persoane. Responsabilitatea este acum aruncată pe geam, se pare, pentru nişte interese strict personale.

De ce este această atitudine dăunătoare? Pentru că autorităţile subminează practic conformarea. Ne arată nouă, tuturor cetăţenilor, că legea este opţională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac. Iar concret că mijloacele de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor nu sunt serioase, ele se aplică doar când ne convin, dar atunci când ele nu ne permit să facem ce vrem le dăm deoparte”, a scris Alin Stoica pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: