News

Victor Ponta, acuze dure la adresa autorităților: ”Dacă-i ții pe oameni ocupați cu războiul, ba cu COVID-ul, nu le mai spui alte lucruri…”

Fostul premier Victor Ponta acuză autoritățile din țară că vorbesc prea mult despre războiul din Ucraina și pandemie, ocolind probleme reale ale României.
26.04.2022 | 09:56
Victor Ponta acuze dure la adresa autoritatilor Dacai tii pe oameni ocupati cu razboiul ba cu COVIDul nu le mai spui alte lucruri
Victor Ponta, critici la adresa actualei clase politice. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Fostul premier Victor Ponta nu vede cu ochi buni ceea ce se întâmplă acum în țară. El consideră că autoritățile evită să se mai ocupe de adevăratele probleme ale societății, axându-se doar pe război și pandemie.

Victor Ponta acuză autoritățile că se folosesc de pandemie și război pentru a nu rezolva problemele importante ale țării

Victor Ponta crede și că se încearcă inducerea sentimentului de teamă în rândul populației și a explicat de ce Rusia nu va ataca România, așa cum se vehiculează.

ADVERTISEMENT

”Cred că unii s-au și folosit de asta, că să bage spaima în oameni. Nu va fi atacată România în niciun fel (n.r. – de Rusia), nicio țară NATO.

Dacă-i ții pe oameni ocupați cu războiul, ba cu COVID-ul, nu le mai spui alte lucruri… Putin nu reușeste să bată Ucraina, dar să se bată NATO?! Nici vorbă despre așa ceva!

ADVERTISEMENT

Am spus că dacă Putin nu a câștigat războiul într-o săptămână, l-a pierdut. S-a văzut că marea faimă a armatei ruse era de fațadă. Am văzut că armata Rusiei se luptă ca în Al Doilea Război Mondial, trage bombe în case”, a spus Victor Ponta, luni seară la România TV.

Victor Ponta, nemulțimit de sancțiunile impuse cetățenilor ruși

De altfel, Victor Ponta este de părere și că actualele sancțiuni impuse Rusiei nu sunt unele eficiente, care să-l facă pe Vladimir Putin să-și retragă trupele din Ucraina. Victor Ponta a subliniat că sportivii ruși au fost sancționați pe nedrept.

ADVERTISEMENT

”M-am obișnuit (să fie criticat pentru declarații-n.r), nu mai ezit. Se ajunge la niște prostii și lucruri îngrozitoare. Am văzut ce fericire era pe ‘reziști’, oameni cu minte puțină – că nu-i mai primește pe sportivii ruși la Wimbledon. Ce vină au ei?

 Cel mai îngrijorător lucru, în afară de atacurile ruse, e faptul că au fost excluși sportivii de la Jocurile Paralimpice. Eu nu cred că va opri Putin războiul de asta”, a mai declarat Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

Printre toate acestea, Victor Ponta a criticat Guvernul României pentru faptul că a cumpărat prea multe vaccinuri anti-Covid. Îi vede responsabili de situație pe Florin Cîțu și Ludovic Orban, foștii prim-miniștri.

ADVERTISEMENT