News

Victor Ponta, anunț surprinzător: “PRO România votează moțiunea de cenzura, dar nu o semnează”

09.06.2019 | 20:38
Victor Ponta anunt surprinzator PRO Romania voteaza motiunea de cenzura dar nu o semneaza

Victor Ponta a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care principalele partide din opoziție intenționează să o depună în Parlament. Într-un interviu acordat recent, fostul prim-ministru a anunțat că Pro România, partidul pe care îl conduce va susține demersul inițiat de PNL și USR, însă fără a semna documentul menit să răstoarne Guvernul Dăncilă.

Ce spune Victor Ponta despre moțiunea de cenzură

Totodată, fostul șef al Executivului și lider social-democrat susține că formațiunea politică pe care o conduce are propriile motive pentru care își dorește ca actualul Guvern să fie dizolvat, însă acestea nu coincid cu cele ale PNL și USR.

Vom vota, toţi parlamentarii PRO România, la vedere, ca să nu fie discuţii, moţiunea de cenzură în această sesiune, dar nu semnăm niciun fel de text al PNL, al USR, al altui partid, treaba lor ce vor să scrie în moţiune. Noi avem motivele noastre pentru care dorim şi votăm schimbarea Guvernului. Nu avem numărul necesar de semnături ca să facem şi noi o moţiune, am fi vrut să facem noi moţiunea, dar probabil că ceilalţi ziceau: ‘nu domne’, că nu o votăm pe cea a PRO România’. Deci lucrurile să fie foarte clare – 23 de deputaţi şi un senator PRO România vor vota moţiunea de cenzură” , a declarat Victor Ponta, în încheierea ședinței Delegației Permanente a Pro România.

Ponta îl va propune pe Sorin Câmpeanu drept prim-ministru

Mai mult decât atât, în cadrul declarației de presă susținute alături de ceilalți lideri ai formațiunii sale politice, Victor Ponta a subliniat că Pro România va avansa propria propunere pentru funcția de prim-ministru al României, în persoana lui Sorin Câmpeanu.

Fost ministru al Educației între 2014 și 2015, acesta este văzut de Victor Ponta drept omul potrivit pentru a prelua postul de premier, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece de votul Parlamentului, răsturnând automat Guvernul Dăncilă.