News

Victor Ponta, atac dur la adresa lui Ludovic Orban! Premierul, acuzat că a încercat să ascundă situația de la Suceava

21.04.2020 | 20:38
Victor Ponta atac dur la adresa lui Ludovic Orban Premierul acuzat ca a incercat sa ascunda situatia de la Suceava
ADVERTISEMENT

Modul în care Guvernul Orban gestionează criza provocată de răspândirea noului coronavirus pe teritoriul României atrage din ce în ce mai multe critici din partea formațiunilor politice aflate în Opoziție. Printre cei mai vehemenți contestatari ai premierului și actualului său Cabinet se numără și liderul Pro România, Victor Ponta.

Într-un interviu acordat recent, acesta a lăsat de înțeles că autoritățile ar fi încercat să ascundă adevărata situație de la Suceava, oraș aflat în carantină, ca urmare a numărului tot mai mare al persoanelor infectate.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta, acuzații dure la adresa premierului Orban, în contextul situației de la Suceava

Altfel spus, în cea mai afectată dintre regiunile țării s-au înregistrat până în momentul de față peste 2.200 de cazuri de îmbolnăvire, iar vina îi aparține lui Ludovic Orban. Cel puțin așa susține Victor Ponta, care îl acuză pe șeful Executivului că a evitat să recunoască adevărul, deși ar fi fost înștiințat din timp cu privire la evoluția epidemiei în zonă, din dorința de a-i proteja pe președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și pe primarul Ion Lungu, ambii membri ai Partidului Național Liberal.

„Cum au gândit la Suceava? Sunt convins că i-au spus SRI-ul, Poliţia, toată lumea că la Suceava e ceva nasol. El (n.r. premierul Orban) a zis aoleu la Suceava, Flutur, şef de Consiliu Judeţean, primarul e de la PNL. Ziceţi că nu e nimic la Suceava”, a declarat Victor Ponta în cadrul emisiunii moderate de Marius Tucă.

ADVERTISEMENT

Ponta susține relaxarea măsurilor de distanțare socială: „Trebuie să ne întoarcem la muncă, altfel murim toți de criză economică”

Totodată, fostul premier a subliniat că România riscă să se confrunte cu un adversar mult mai periculos decât epidemia de coronavirus. Este vorba despre o criză economică mai puternică decât cea din 2009, care, potrivit spuselor liderului Pro România, nu poate fi evitată decât prin relaxarea măsurilor de distanțare socială.

Dacă cetățenii vor respecta cu sfințenie regulile impuse de medici, nu există niciun motiv pentru care să nu își poată relua activitatea, susține Victor Ponta. „E o chestie serioasă, dar nu o să murim toţi de coronavirus. Există nişte lucruri pe care trebuie să le faci. Trebuie să trăim cu chestia asta”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Cred că ideea principală, pentru care eu mă duc mâine la Parlament este într-un fel să dau un mesaj. Oameni buni, dacă păstrăm regulile astea pe care ni le spun doctorii nu e un pericol, nici să te duci la Parlament, nici să te duci la fabrică.

Trebuie să ne întoarcem la muncă, altfel murim toţi de criză economică. La început a fost frica şi o înţeleg. E normală această reacţie. Suntem oameni. Nu murim toţi de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Azi s-au născut 250 mii de copii şi au murit 80 de mii de oameni, din care 800 de coronavirus. E o chestie serioasă, dar nu o să murim toţi de coronavirus. Există nişte lucruri pe care trebuie să le faci. Trebuie să trăim cu chestia asta”, a declarat Victor Ponta la Marius Tucă Show.

ADVERTISEMENT