News

Victor Ponta, atac la președintele Klaus Iohannis: ”A greșit cu starea de urgență. România pierde 500 de milioane de euro pe zi”

22.04.2020 | 15:26
Victor Ponta atac la presedintele Klaus Iohannis A gresit cu starea de urgenta Romania pierde 500 de milioane de euro pe zi
ADVERTISEMENT

Liderul PRO România, Victor Ponta, declanșează un atac la președintele Klaus Iohannis. În opinia fostului premier, șeful Statului s-a grăbit când a prelungit starea de urgență și cere ridicarea restricțiilor încă din startul lunii mai.

Victor Ponta, atac la președintele Iohannis: ”A greșit cu starea de urgență”

Victor Ponta consideră că președintele României, Klaus Iohannis, își dă seama în aceste zile că a greșit atunci când a prelungit cu 30 de zile starea de urgență.

ADVERTISEMENT

Fostul șef al Guvernului apreciază că ridicarea măsurilor de distanțare socială și redeschiderea economiei ar trebui să aibă loc pe 4 mai, și nu pe 15 mai, așa cum plănuiește Palatul Cotroceni.

”Iohannis își dă seama că a greșit cu starea de urgență. A venit, a forțat PNL și Parlamentul să voteze decretul…Nu e serioasă această decizie, pentru că nu cred că s-au schimbat lucrurile în România așa de repede”

ADVERTISEMENT

De unde știe domnul Iohannis că de pe 16 mai nu vor mai fi cazuri în România, pentru că ieri nu ne-a zis asta? Respectând aceste restricții putem să ne întoarcem la muncă de pe 4 mai. Până și Italia relaxează măsurile din 4 mai, iar ei sunt o țară mult mai lovită”, a spus Ponta la Antena 3.

Ponta: ”România pierde 500 de milioane de euro pe zi”

România suferă pierderi uriașe din punct de vedere economic cu fiecare zi de izolare totală care trece, mai spune Victor Ponta. Acesta apreciază că amânare lui Iohannis va costa statul român circa 15 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

”În fiecare zi, 500 de milioane de euro pierde România. De ce președintele Iohannis refuză să-și recunoască greșeala? E un refuz care ne poate costa 15 miliarde de euro.

Economia României deja este în agonie. Cu cât mai repede sprijină Guvernul firmele, stimulentele pentru angajați. Economia e ca un pacient, dacă nu îi dai tratamentul s-ar putea să moară. Pot să existe restricții în zonele unde există focar, cum e Suceava de exemplu. Nu ne permitem să închidem toată România.

ADVERTISEMENT

În Germania oamenii s-au întors la lucru, în Spania au revenit la lucru. Sunt convins că pe 4 mai toată România poate să revină la lucru. Pe 11 mai toate școlile se pot redeschide”, a mai spus liderul PRO România pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT