News

Victor Ponta compară România cu Mexicul, unde cartelurile se omoară pe stradă: „Interlopii se ucid ei între ei”

04.08.2020 | 22:29
Victor Ponta compara Romania cu Mexicul unde cartelurile se omoara pe strada Interlopii se ucid ei intre ei
Interlopii produ panică în România
ADVERTISEMENT

Victor Ponta compară România cu Mexic și Italia anilor 70 referitor la răfuielile care au loc între clanurile de interlopi.

Președintele Pro România crede că interlopii nu se tem de stat, din moment ce se omoară între ei fără probleme.

ADVERTISEMENT

Ponta a mărturisit că e îngrijorat după ce interlopul Emi Pian a murit înjunghiat, pentru că se gândește la ce e mai rău pentru săptămânile ce vor urma.

Victor Ponta se teme pentru siguranța românilor, din cauza clanurilor de interlopi

„După sănătate, a doua problemă e siguranţa. Văd că interlopii se omoară ei între ei. Am văzut şi în Italia şi în Mexic. În momentul în care încep să se omoare între ei, nu le e mai frică de stat“, a explicat Victor Ponta la România TV.

ADVERTISEMENT

În replică, ministrul de interne Marcel Vela a dat asigurări că rețelele de interlopi sunt monitorizate, cu toate că incidentul morții lui Emi Pian este unul extrem de grav.

Este foarte grav şi, aşa cum aţi văzut, şeful Poliţiei Capitalei şi cel de la SIAS şi cel de la Jandarmerie au anunţat că totul este sub control. Toate reţelele de interlopi sunt monitorizate şi vor avea în forţele MAI o forţă care să le neutralizeze”, a declarat Vela.

ADVERTISEMENT

Florin Mototolea, supranumit Emi Pian, a murit în noaptea de luni spre marți, 3 august, în urma unei răfuieli din Giulești. Mototolea a fost înjunghiat după un scandal izbucnit în urma unor neînțelegeri la jocuri de noroc.

Autoritățile se tem că moartea lui Pian nu va rămâne nerăzbunată, în condițiile în care clanurile de interlopi nu se dau bătute până în momentul în care rivalii sunt îngenunchiați. Internetul a fost împânzit cu mesaje de amenințare din partea membrilor celor două clanuri rivale, astfel că un război este tot mai aproape.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cetățenii din București sunt liniștiți de Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei. „Împreună, asigurăm cetățenii din București că situația este sub control. Plângeri s-au făcut, nenumărate, de trei luni de zile. Un conflict în care au fost implicate mai multe persoane, conflict în urma căruia un bărbat de 39 de ani a murit, iar altul este la spital pentru îngrijiri medicale”, a explicat șeful Poliției.

ADVERTISEMENT