News

Victor Ponta, declarații dure despre Guvern și Iohannis: Un nou Colectiv, dar acum mor mai mulți oameni

14.10.2020 | 08:05
Victor Ponta declaratii dure despre Guvern si Iohannis Un nou Colectiv dar acum mor mai multi oameni
ADVERTISEMENT

Victor Ponta, un fost rival al lui Klaus Iohannis în lupta pentru Cotroceni și un actual nume important al Opoziției parlamentare, a lansat o serie de atacuri dure în direcția șefului statului și a Guvernului pe care acesta îl susține.

Președintele Pro România compară criza Covid-19 cu tragedia de la Colectiv din 2015 și spune că situația pierderilor omenești din cauza acestei boli este mai grea decât cea de la dramaticul incendiu, asta pentru că acum mor mai mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Fostul premier aruncă întreaga responsabilitate pe seama Guvernului Orban, despre care spune că nu a luat măsuri pentru a împiedica decesul din cauza virusului.

Victor Ponta, atac la Guvern și Iohannis: Un nou Colectiv, dar acum mor mai mulți oameni

Ponta nu este de acord cu poziția laudativă pe care Klaus Iohannis o are față de guvernul liberal la aproape fiecare ieșire publică. Liderul Pro România le reamintește guvernanților că el a demisionat în 2015, după tragedia de la Colectiv, iar ei nu-și asumă nicio responsabilitate pentru zecile de decese zilnice din cauza noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Domnul preşedinte ne spune că e foarte bine, că Guvernul gestionează foarte bine situaţia. Dar dacă o gestiona rău cum era? Pe zi mor 60 de oameni, mai mulţi decât cei de la Colectiv.

Eu am demisionat pentru un accident la care nu aveam eu treabă, nu se ocupa Guvernul de treaba asta. Acum mor 60 de oameni în fiecare zi. E un nou Colectiv. Şi Iohannis spune că Guvernul gestionează bine? Dar câţi trebuie să mai moară?

ADVERTISEMENT

În România, numărul deceselor e de trei ori mai mare decât în celelalte ţări raportat la numărul persoanelor îmbolnăvite. România este ţara care face cele mai puţine teste, care după opt luni are exact acelaşi număr de paturi la ATI. Sau probabil mai mic.

România e ţara care are exact acelaşi număr de angajaţi la DSP. Ne supărăm că sună bolnavii la DSP şi nu răspunde nimeni. Nu s-a mai angajat niciunul în plus”, a declarat fostul premier la România TV.

ADVERTISEMENT

Ponta critică organizarea de alegeri în pandemie

Fostul președinte al PSD a mai criticat faptul că Guvernul PNL nu ia în seamă adevăratele probleme din domeniul sănătății și că în loc de asta și-a văzut interesele politice, mai exact s-a ocupat de organizarea alegerilor locale.

“Asta trebuia să facă Guvernul, nu să facă alegeri. Auzim în fiecare zi de colegi infectaţi. Ludovic Orban doarme bine?

Problema e următoarea. Nu are cum să fie logic atâta timp cât există două elemente. Oamenii spun că e rău. Dar dacă ăştia organizează alegeri înseamnă că nu e aşa de rău.

Având în vedere că avem alegeri în decembrie şi că Iohannis şi Orban ies aşa des înseamnă că lucrurile sunt chiar bune”, a mai spus Ponta la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT