News

Victor Ponta, despre restricțiile de Sfântul Dumitru: „Aberant! Avem la putere oameni anti-România”

25.10.2020 | 21:25
Victor Ponta despre restrictiile de Sfantul Dumitru Aberant Avem la putere oameni antiRomania
ADVERTISEMENT

Victor Ponta l-a criticat dur pe Ludovic Orban, după ce premierul a decis să permită accesul exclusiv al bucureștenilor la pelerinajul de Sfântul Dumitru.

Asta, în condițiile în care Orban anunța că pelerinajul va fi interzis cu totul, din cauza pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a decis să permită accesul la pelerinajul de Sfântul Dumitru doar bucureștenilor, spre nemulțumirea credincioșilor români.

Restricții importante în București, de Sfântul Dumitru

La muntele Athos un singur lucru ni se zice: mai sunteți români? În această perioadă se dorește ca România să nu mai existe. Restricțiile (n.r.: de la pelerinalul de la Sf. Dimitrie) sunt aberante. De ce eu cu buletin de București am voie să merg, iar unul de Argeș nu are voie? Bucureștiul nu e un oraș închis.

ADVERTISEMENT

Domnul Orban îi lasă pe bucureșteni pentru că el candidează cumva în Capitală? Avem la putere niște oameni care sunt anti-România”, a declarat Victor Ponta la România TV.

În 12 octombrie 2020, Ludovic Orban anunța că pelerinajul din București va fi interzis pentru că nimeni nu își asumă riscul ca oamenii să se îmbolnăvească din cauza SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Sunt om credincios, care respect Biserica, care întotdeauna am fost alături de proiectele bisericilor în general. Pe de altă parte, riscul este foarte mare, pentru că să ne gândim la următorul aspect: foarte mulţi din credincioşii care participă la aceste sărbători religioase, la aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă care sunt expuşi unor riscuri foarte mari.

Ştiţi cum funcţionează: în parohii se organizează deplasări cu autocarul, cu microbuzul în nişte condiţii pe care nu putem să le controlăm.

ADVERTISEMENT

Riscul de răspândire există atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi. După aceea, este foarte greu de asigurat condiţiile de distanţare fizică şi de protejare a sănătăţii persoanelor, plus că sunt anumite lucruri care se desfăşoară şi care pot pune în pericol viaţa credincioşilor.

Eu sunt convins că şi în Biserica Ortodoxă există înţelegere pentru această decizie a noastră şi îi rog pe credincioşi să înţeleagă că nu am făcut-o decât pentru a proteja sănătatea”, explica Orban

Ulterior, așa cum s-a întâmplat și în cazul pelerinajului de la Iași de Sfânta Parascheva, Orban a revenit asupra deciziei și a acceptat să lase pelerinii din București să își sărbătorească sfântul.

ADVERTISEMENT