Victor Ponta dezvăluie un episod cu premierul Ungariei: „Viktor Orban murea de ciudă pe noi”

Daniel Șuta   
în HotNews
24/06/2019, 15:11
Victor Ponta dezvăluie un episod cu premierul Ungariei: „Viktor Orban murea de ciudă pe noi”
Victor Ponta a povestit un episod cu premierul Ungariei

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK.RO, Victor Ponta a vorbit despre provocările pe care le are în față sportul românesc, în special fotbalul, și a dezvăluit un episod care îl vizează pe premierul Ungariei, Viktor Orban. Comparând sportul rege din România cu cel care se joacă în alte țări, Ponta s-a arătat optimist și susține că România încă mai contează pentru că are fotbaliști extrem de talentați.

Victor Ponta susține că fără investiții nu putem spera la mari realizări

Modelul idealul pentru fostul premier al României este cel al spaniolilor, care au ajuns să fie campioni la majoritatea sporturilor. Victor Ponta a spus că investițiile masive făcute în sport în special în anii 80 au ridicat foarte multe țări. După spanioli, următorii pe listă ca model de urmat privind investițiile în sport sunt ungurii, deși liderul Pro România nu îl agreează pe premierul lor.

Ponta a povestit cum premierul Ungariei îi vorbea la un moment dat cu ciudă la o întâlnire pentru că România reușea, cu bani mai puțini investiți decât vecinii noștri, să ia medalii peste tot. „Câţi bani bag eu și tot voi luați mai multe medalii’ și i-am spus: ‘Da, dar la un moment dat, o să se vadă şi la tine”, i-ar fi zis Viktor Orban lui Ponta, conform declarațiilor făcute de acesta.

Ponta apreciază și fotbalul turcesc. Sursa foto: Newsteam.ro

Ponta nu e de acord cu politica premierului Ungariei dusă pe teritorul românesc, dar acțiunea trebuie contracarată inteligent

Ponta a comentat, pe de altă parte, faptul că guvernul maghiar sponsorizează mai multe echipe din zona Harghitei și susține că acesta știe cum să speculeze slăbiciunile românilor. Fostul premier este de părere că trebuie să găsim o alternativă la acțiunile pe față ale liderului de la Budapesta. Ponta mai spune că „ideea de investiții făcute în sport în altă ţară, pe criteriu politic, cred că e profund greșită”.

O altă țară pe care Ponta o apreciază pentru performanțele sale sportive, în special în fotbal, este Turcia. Acolo, spune ex-premierul României, mai toate marile echipe au în spate câte o firmă privată pe care ar fi bine să nu îi întrebe nimeni dacă sunt cu taxele la zi. Liderul Pro România mai apreciază la turci felul în care știu să țină microbiștii uniți.

A povestit o experiență personală pe care a trăit-o când a vrut să plece să vadă un meci jucat pe stadionul Galatei: „Am avut un card de la Fener și voiam să merg la Galata. Și a trebuit să mi-l anulez pe cel de la Fener, că nu mă lăsau să intru pe stadion la Galata. Mi s-a părut ciudat, dar în felul acesta nu mai au violență pe stadion”, a declarat Ponta pentru fanatik.ro.

Închide ×