News

Victor Ponta, dezvăluiri despre Traian Băsescu: ”Nu voiam să mă dau cu el prieten”

Victor Ponta a făcut dezvăluiri despre relația pe care o avea cu Traian Băsescu, când ambii se aflau la conducerea țării. Fostul premier spune că nu voia să se dea prieten cu fostul președinte.
07.06.2022 | 09:54
Victor Ponta dezvaluiri despre Traian Basescu Nu voiam sa ma dau cu el prieten
Ce spune Victor Ponta despre Traian Băsescu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Victor Ponta a dezvăluit ce fel de relație avea cu Traian Băsescu, când ambii conduceau România din poziții diferite: Guvern și președinție. Fostul prim-ministru spune că a evitat să aibă o prietenie cu fostul șef al statului.

Ce relație aveau Victor Ponta și Traian Băsescu când se aflau la conducerea țării

Victor Ponta a precizat că a preferat ca întotdeauna să i se adreseze cu politețe lui Traian Băsescu, chiar dacă acesta îi mai vorbea la ”per tu”.

ADVERTISEMENT

”Cu dumneavostră n-am vorbit niciodată cu Traian. El mă lua la per-Victor, la pertu. Pe de altă parte, mai e o chestiune: vorbitul la persoana a doua l-am utilizat mult timp – desigur, fiind mai tânăr, dar și acum – ori față de persoanele pe care le respect foarte tare – unul este domnul Năstase, nu i-am spus niciodată – băi, Adriane sau băi, șefule, pentru că am crescut într-o anumită relație, ori față de persoanele cu care nu vreau să mă dau prieten, că unii mai veneau cu băi, Victore sau băi, Gigel. 

În general, dacă îmi spune cineva pe nume, îi spun și eu pe nume, dar cu Băsescu nu voiam să mă dau prieten. Mi se părea că dacă îi spuneam și eu băi, Traiane, gata, eram tovarăși”, a declarat Victor Ponta la Marius Tucă Show, potrivit gandul.ro

ADVERTISEMENT

Victor Ponta și Traian Băsescu, prieteni de pahar la Palatul Cotroceni

De asemenea, fostul șef al Guvernului a mai mărturisit că a avut momente când a băut cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Întrebat despre câte pahare consuma acesta, Victor Ponta a răspuns:

”Mult. E dreptul omului până la urmă, când te cheamă la el la birou, bea ce vrea el”, a mai dezvăluit Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu, obligat să evacueze vila de protocol

Toate aceste spuse ale lui Victor Ponta au loc în contextul în care Traian Băsescu este în proces de mutare din vila de protocol. A primit ordin de evacuare a imobilului, din partea autorităților, odată ce ÎCCJ a stabilit că a colaborat cu Securitatea sub numele de Petrov.

”Un stat care-și batjocorește foștii președinți n-are cum să fie tratat de către foștii președinți altfel decât îi tratează el. Așa că ce-mi dă statul am să-i dau și eu, n-am obligația să-i dau altceva.

ADVERTISEMENT

Mi-e foarte bine. Credeți-mă că nu am niciun regret personal după locuința de protocol, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, așa că nu stau la mila statului român. (…) Maria e oricum mulțumită, atât timp cât suntem împreună”, a spus Traian Băsescu la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT