Victor Ponta, dispus să facă alianţă pentru alegeri cu PSD sau cu ALDE. Care sunt condiţiile liderului ProRomânia

Traian Terzian   
în HotNews
02/06/2020, 14:04
Victor Ponta, dispus să facă alianţă pentru alegeri cu PSD sau cu ALDE. Care sunt condiţiile liderului ProRomânia
Președintele ProRomânia, Victor Ponta, a dezvăluit că este dispus să facă o alință cu PSD sau cu ALDE pentru alegerile ce vor urma. Sursă foto: INQUAM Octav Ganea

Președintele ProRomânia, Victor Ponta, a dezvăluit că este dispus să facă o alință cu PSD sau cu ALDE pentru alegerile ce vor urma.

Victor Ponta, dispus să facă alianţă pentru alegeri cu PSD sau cu ALDE

Într-o intervenție la Digi24 din Parlament, Victor Ponta a mărturisit că discută cu președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacvu, și cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu despre o alianță la alegeri.

Pe de altă parte, fostul premier a avertizat faptul că ProRomânia nu este dispusă să facă alianțe în orice condiții și avertizează că partidul său poate merge și singur la alegerile ce vor urma.

”Îmi doresc o alianță Pro România. Parteneri putem fi cu oricine care are un proiect Pro România, dar nu vom fi roată la căruța nimănui. Altfel vom merge singuri la alegeri”, a declarat Ponta.

”Partidul poate să obțină peste 10% la parlamentare”

Liderul ProRomânia a anunțat că partidul pe care îl conduce are un proiect pentru București la alegerile locale, dar în același timp a spus că este deschis la o alianță.

”90% dintre candidații de la locale vor fi Pro România. Partidul poate să obțină peste 10% la parlamentare și să devină o forță pe scena politică”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta consideră că țara are nevoie de măsuri concrete, în special în domeniul fiscal: ”Avem multe lucruri de făcut. Nu contează cine e la conducere, dacă nu luăm măsuri ne ducem spre faliment”.

Întrebat ce ar face cu pensiile dacă ar fi în locul lui Ludovic Orban, fostul premier a răspuns: ”Acum aș majora pensiile și aș da și alocațiile, pentru că acești bani se vor întoarce la buget”.

Ultimele sondaje arată o creștere spectaculoasă pentru Pro România de 3 puncte procentuale, fiind plasat la 11,2 la sută. Partidul lui Victor Ponta avea 8,2% luna trecută și e în creștere continuă din ianuarie, când era creditat cu doar 3,8 procente.

Închide ×