News

Victor Ponta, glume cu Klaus Iohannis la semnarea pactului pentru Justiție. Ce i-a transmis președintelui

13.06.2019 | 17:44
Victor Ponta glume cu Klaus Iohannis la semnarea pactului pentru Justitie Ce ia transmis presedintelui

Victor Ponta a fost unul dintre liderii opoziției prezenți la Palatul Cotroceni pentru semnarea pactului privind Justiția, cerut de președintele Klaus Iohannis. Fostul premier a fost prezent din partea Pro România, alături de alți trei lideri ai partidelor parlamentare: Ludovic Orban din partea PNL, Dan Barna din partea USR și Eugen Tomac, președintele PMP. În timpul discursului după semnarea pactului pentru justiție, Ponta s-a ținut de glume cu președintele Iohannis, cel care i-a fost contracandidat la alegerile prezidențiale din 2014.

Victor Ponta a glumit cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Victor Ponta și-a încheiat discursul cu o glumă la adresa lui Klaus Iohannis: „M-au certat foarte mulți oameni azi, că de ce vin la Cotroceni, de ce vin la Iohannis? Le-am spus că noi trebuie să fim pro europeni. Electoratul social-democrat este pro european, liderii PSD sunt… trecători, bineînțeles.Uitându-mă în Europa, după 20 de ani de președinte de dreapta, în 2024 va fi, în sfârșit, și un președinte de stânga și am venit să pregătim momentul”, a spus președintele partidului Pro România.

Victor Ponta a explicat și de ce a semnat acest pact: „Vreau să spun foarte clar că am semnat azi acest pact pentru un motiv foarte simplu: principiile din acest pact sunt corecte și sunt spre binele nostru, ca societate. După cum știți, primul europarlamentar al Pro România este Corina Crețu, ceea ce arată mult. Noi considerăm că integrarea României în UE este cea mai mare realizare pentru poporul român din ultimii 30 de ani”, a mai spus fostul premier.

Victor Ponta s-a ținut de glume cu Klaus Iohannis
Victor Ponta a fost unul dintre cei patru lideri ai opoziției prezenți la întâlnirea cu Klaus Iohannis *foto: Mediafax

Victor Ponta a semnat pactul pentru justiție cerut de Klaus Iohannis

Victor Ponta a discutat și despre experiența sa cu Justiția, în prezența președintelui Klaus Iohannis: „Am învățat din propria experiență că oamenii politici se ceartă din orice și nu se pot înțelege pe niciun subiect. Am susținut mereu că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Am avut ocazia să demonstrez că acest principiu mi se aplică și mie și am dovedit că m-am supus legii, judecătorilor, am procedat corect”.

Pactul semnat între liderii celor patru partide din opoziție și președintele Klaus Iohannis a fost semnat în urma succesului pe care l-a avut referendumul pentru justiție, cel care a avut loc în aceeași zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai.