News

Victor Ponta îl numește pe Ludovic Orban ”slugă”, în contextul scandalului diplomatic România-Ungaria

26.04.2020 | 15:52
Victor Ponta il numeste pe Ludovic Orban sluga in contextul scandalului diplomatic RomaniaUngaria
ADVERTISEMENT

Victor Ponta a intervenit frontal în scandalul momentului România – Ungaria și l-a numit ”slugă” pe premierul Ludovic Orban. Fostul șef al Executivului îl acuză pe liberal că nu intervine mai prompt în toată această situație.

Victor Ponta îl numește pe Ludovic Orban ”slugă”, în contextul scandalului diplomatic România-Ungaria

Context. În cursul zilei de sâmbătă, 25 aprilie, ministrul maghiar de externe Szijjártó Péter, a lansat un atac dur pe Facebook, la adresa ambasadorului României la Budapesta, Marius Lazurcă.

ADVERTISEMENT

”Probabil de aici nu se poate coborî mai jos. Este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”, a spus maghiarul.

Diplomatul român se pronunțase, într-un mesaj adresat altor diplomați, în apărarea unei parlamentare din opoziția ungară, care a fost atacată de politicienii puterii după ce a ridicat unele întrebări pe tema ajutorului medical trimis de Budapesta maghiarilor din Transilvania.

ADVERTISEMENT

Fostul premier, Victor Ponta, a luat atitudine față de acest scandal și a lansat și el un atac devastator, dar nu spre maghiari, ci spre liderul PNL și al Executivului, Ludovic Orban.

Șeful PRO România spune că un ambasador al României ”reprezintă Statul şi Poporul Român”, iar situaţia recentă de la Budapesta necesită o reacţie imediată şi fermă de la Bucureşti.

ADVERTISEMENT

”Un Ambasador al României reprezintă Statul și Poporul Român, iar atunci când este atacat și jignit de un oficial al atei țări consider că este OBLIGAȚIA noastră să ne apărăm ambasadorul- și să cerem să fie respectat! Situația recentă de la Budapesta necesită o reacție imediată și fermă de la București!”, a arătat Victor Ponta în postarea sa de pe Facebook.

”Lucovid” Orban, atacat dur de Ponta

Tirul lui Ponta s-a îndreptat către Palatul Victoria. După ce îl ironizează, numindu-l ”Lucovid”, fostul lider al PSD se dezlănțuie și spune despre liberal că apără interese străine.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că vă așteptați la o reacție din partea lui Lucovid Orban – o slugă a tuturor intereselor din afara României (un individ care patronează înstrăinarea pădurilor și grâului românesc, care vinde cetățeni români ca să muncească pentru Agricultura altora în timp ce în țara noastră culturile sunt distruse de secetă și de nepăsarea criminal a propriilor guvernanți)”, a mai scris Victor Ponta.

În finalul mesajului, Ponta sare în apărarea ambasadorului care reprezintă țara noastră la Budapesta, spunând că este necesar ca românii să-și susțină diplomatul, dacă Guvernul nu o face.

”Îl cunosc însă pe Ambasadorul Lazurcă – un diplomat care a reprezentat România și românii cu demnitate și profesionalism și la Chișinău și la Budapesta! Dacă Guvernul Orban de la București este atât de laș încât nu își apără Ambasadorul de la Budapesta – este necesar să îl apărăm noi, românii!”, a încheiat fostul premier.

ADVERTISEMENT