Victor Ponta, mesaj dur despre restricțiile din România: “Oamenilor li se iau tradiția, religia, libertatea și dreptul de întâlnire cu familia”

Rareș Mușătoiu   
în HotNews
02/12/2020, 10:27
Victor Ponta, mesaj dur despre restricțiile din România: “Oamenilor li se iau tradiția, religia, libertatea și dreptul de întâlnire cu familia”
PRO România la limita pragului electoral. ”Soarta partidului e în mâinile colegilor din secțiile de vot”. sursă foto: hepta.ro

Victor Ponta, fostul prim-ministru al României în perioada 2012-2015, a avut un mesaj extrem de dur la adresa restricțiilor din România în contextul pandemiei de coronavirus. Președintele formațiunii PRO România, actual membru al Camerei Deputaților, a spus că “oamenilor li se iau tradiția, religia, libertatea și dreptul de a se întâlni cu familia”.

În direct la România TV, Ponta a vorbit despre situația actuală a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, considerând că actualele măsuri nu au o justificare științifică.

Politicianul a vorbit și despre apropierea unei crize economice severe și a declarat că speră că după 6 decembrie să existe un alt guvern capabil să redreseze situația României.

Victor Ponta, despre restricțiile din România: “Oamenilor li se iau tradiția, religia, libertatea și dreptul de întâlnire cu familia”

“Un om este mai fericit cu cât are o familie mai numeroasă și are mai mulți oameni lângă el. Nu vreau să îmi imaginez un Crăciun fără familie, în care nu avem voie să ne vedem unii cu ceilalți.

Oamenii simt că oamenilor li se ia tradiția, religia, libertatea, dreptul de întâlnire cu familia și nu există o explicație științifică cu adevărat. Nu putem să distrugem România, nu putem să stăm cu toții închiși. Suntem în criză, am reușit în 2012 să ieșim din criză și cred că putem să facem asta din nou.

România merge într-o direcție greșită din toate punctele de vedere. Eu mă uit cu îngrijorare la situația României, va urma o criză foarte severă.

Dacă nu investeți în sănătate, în educație și în ajutorarea celor care nu au atâția bani, vom deconta toate aceste lucruri în 2021. Dacă doar te împrumuți miliarde cum se întâmplă acum, nu vom ieși din această situație”, a declarat Victor Ponta în cadrul emisiunii Newsline.

Victor Ponta despre festivitatea de ziua națională: “Aici era locul oamenilor, nu al guvernanților”

Ponta a avut o reacție fermă la adresa actualei puteri care a impus carantină și nu le-a permis oamenilor să participe la festivitățile dedicate Marii Uniri.

”Ziua Națională – aici ar fi trebuit să fie azi romanii – iar guvernanții (care ne-au adus în situația actuală) ar fi trebuit să nu vină!!! Eu as fi mers, din nou, la Alba Iulia – dar, din păcate, accesul este interzis – carantină”, a scris liderul Pro România în mediul virtual.

De asemenea, în urmă cu doar câteva zile, fostul prim-ministru a somat guvernul condus de Ludovic Orban să redeschidă școlile, permițând revenirea la învățământul față în față.

Închide ×