ADVERTISEMENT
News

Victor Ponta: “Niște oameni din străinătate s-au folosit la alegeri de românii care nu cred în coronavirus”

Autor: Rareș Mușătoiu | 08.02.2021 | 22:37
Victor Ponta:
Victor Ponta: "Niște oameni din străinătate s-au folosit la alegeri de românii care nu cred în coronavirus" foto: hepta.ro

Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, retras recent din politică după ce formațiunea condusă de el, PRO România, nu a obținut 5% la alegerile parlamentare a analizat luni la TVR 1 rezultatele unui studiu referitor la percepția românilor despre pandemie, declarând că: “eu cred că niște oameni inteligenți din străinătate au făcut un studiu similar și în septembrie și s-au folosit la alegeri de românii care nu cred în coronavirus”.

ADVERTISEMENT

Ponta se află pe o listă de politicieni importanți care în urma rezultatelor alegerilor din decembrie 2020 nu au mai reușit să intre în Parlament.

Imediat după afișarea rezultatelor parțiale, fostul prim-ministru a declarat că se retrage din politică și se va concentra pe familie și proiecte personale.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta: “Cineva din străinătate s-a folosit de românii care nu cred în coronavirus”

“Eu cred că cineva a făcut acest studiu anul trecut prin septembrie-octombrie și a știut exact câți români nu cred în vaccin și în coronavirus.

Au folosit exact acest studiu pentru a se folosi de el în alegerile din 6 decembrie, dar aceștia au fost niște oameni din străinătate, mai inteligenți decât noi.

ADVERTISEMENT

Eu mă așteptam să fim și noi deștepți și să ne folosim de aceste date, ei au văzut că românului îi e frică de COVID și au decis să meargă mai departe, să stimuleze această frică. Eu am fost întrebat în campanie dacă mă vaccinez sau dacă cred în coronavirus, am zis ‘da, firește’.

Am spus că vreau să se redeschidă școlile, categoric, dar nu puteam să spun că nu există coronavirus, ar fi fost o aberație”, a declarat Victor Ponta la TVR 1.

ADVERTISEMENT

Ponta, despre bugetul pe 2021: “Va fi o ficțiune”

“Bugetul va fi o ficțiune, banii aceia nu îi vom avea în buzunar. Momentul dificil va fi în august când o să vezi că ai cheltuit mai mult decât ți-ai propus și că ai încasat mai puțin decât ai preconizat. Bugetul se face greu că nu au oameni pregătiți și au negocierea continuă cu USR-PLUS care mereu sunt ‘contra’.

Ei fac un alt fel de politică, totuși după tragedia cumplită dintr-un bar, un club privat, a plecat un guvern și niște oameni au luat zeci de ani de închisoare. Acum când se întâmplă într-o instituție publică, nu mai e nimeni vinovat, este alt fel de politică.

ADVERTISEMENT

Nu vă plângeți, știați cu toții că asta o să facă (n. red. o să taie din cheltuielile bugetare, în contextul în care se discută frecvent acest lucru)”, a adăugat fostul prim-ministru.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!