News

Victor Ponta: “Niște oameni din străinătate s-au folosit la alegeri de românii care nu cred în coronavirus”

08.02.2021 | 22:37
Victor Ponta Niste oameni din strainatate sau folosit la alegeri de romanii care nu cred in coronavirus
ADVERTISEMENT

Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, retras recent din politică după ce formațiunea condusă de el, PRO România, nu a obținut 5% la alegerile parlamentare a analizat luni la TVR 1 rezultatele unui studiu referitor la percepția românilor despre pandemie, declarând că: “eu cred că niște oameni inteligenți din străinătate au făcut un studiu similar și în septembrie și s-au folosit la alegeri de românii care nu cred în coronavirus”.

Ponta se află pe o listă de politicieni importanți care în urma rezultatelor alegerilor din decembrie 2020 nu au mai reușit să intre în Parlament.

ADVERTISEMENT

Imediat după afișarea rezultatelor parțiale, fostul prim-ministru a declarat că se retrage din politică și se va concentra pe familie și proiecte personale.

Victor Ponta: “Cineva din străinătate s-a folosit de românii care nu cred în coronavirus”

“Eu cred că cineva a făcut acest studiu anul trecut prin septembrie-octombrie și a știut exact câți români nu cred în vaccin și în coronavirus.

ADVERTISEMENT

Au folosit exact acest studiu pentru a se folosi de el în alegerile din 6 decembrie, dar aceștia au fost niște oameni din străinătate, mai inteligenți decât noi.

Eu mă așteptam să fim și noi deștepți și să ne folosim de aceste date, ei au văzut că românului îi e frică de COVID și au decis să meargă mai departe, să stimuleze această frică. Eu am fost întrebat în campanie dacă mă vaccinez sau dacă cred în coronavirus, am zis ‘da, firește’.

ADVERTISEMENT

Am spus că vreau să se redeschidă școlile, categoric, dar nu puteam să spun că nu există coronavirus, ar fi fost o aberație”, a declarat Victor Ponta la TVR 1.

Ponta, despre bugetul pe 2021: “Va fi o ficțiune”

“Bugetul va fi o ficțiune, banii aceia nu îi vom avea în buzunar. Momentul dificil va fi în august când o să vezi că ai cheltuit mai mult decât ți-ai propus și că ai încasat mai puțin decât ai preconizat. Bugetul se face greu că nu au oameni pregătiți și au negocierea continuă cu USR-PLUS care mereu sunt ‘contra’.

ADVERTISEMENT

Ei fac un alt fel de politică, totuși după tragedia cumplită dintr-un bar, un club privat, a plecat un guvern și niște oameni au luat zeci de ani de închisoare. Acum când se întâmplă într-o instituție publică, nu mai e nimeni vinovat, este alt fel de politică.

Nu vă plângeți, știați cu toții că asta o să facă (n. red. o să taie din cheltuielile bugetare, în contextul în care se discută frecvent acest lucru)”, a adăugat fostul prim-ministru.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a...
A plătit 740 de lire pentru un apartament plin de gândaci şi a ajuns la spital din cauza stresului. Vacanţă de coşmar pentru o tânără din UK
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile...
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54...
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54 de ani. A pozat fără inhibiții la malul mării
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci...
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci când a fost prins cu mita în portbagaj. Apărarea: „I-a fost încălcat dreptul la tăcere”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi