News

Victor Ponta, noul președinte al Camerei Deputaților?! Ce a anunțat fostul premier

27.05.2019 | 21:32
Victor Ponta noul presedinte al Camerei Deputatilor Ce a anuntat fostul premier

Fostul premier, Victor Ponta a declarat în această seară că nu este exclus să ocupe funcția de președinte de la Camera Deputaților, după ce postul a rămas liber în urma condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsă pe care o va desfășura la penitenciarul Rahova.

Anunțul pe care l-a dat Ponta

Victor Ponta a declarat în cadrul unei emisiuni, difuzată la Antena 3, în această seară, că îl interesează șefia Camerei Deputaților după ce postul a rămas liber. Vă reamintim că, liderul PSD și totodată, cel care ocupa funcția de președinte a Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a ajuns după gratii după ce magistrații l-au găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive din județul Teleorman.

Prin urmare, cele două posturi au rămas fără șefi, iar acum membrii Partidului Social Democrat își dispută șefia. După ce surse au declarat că, Petre Cioabă, deputat PSD de Teleorman va ocupa funcția de președinte la Camera deputaților, acum Victor Ponta se gândește serios cum să ajungă la conducere. ,,Postul este vacant. Nimeni nu mai are majoritate, PSD nu mai are majoritate. Președinte poate fi de la orice partid. Noi avem 21 de deputați, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim (n.r. ca PRO România să dea președintele Camerei Deputaților)”, a dost declarația fostului premier.

În cadrul partidului se discută să fie adus la conducere un candidat din partea PRO România. ,,Am discutat cu toată lumea. Eu sunt la al patrulea mandat de deputat și nu e cineva cu care să nu mă cunosc. Noul președinte trebuie să aducă o stare de normalitate. O să avem un candidat de la PRO România. Nu am discutat cu colegii mei dacă voi candida eu. O să discutăm miercuri. Dacă mi se va propune să candidez la șefia Camerei, o să mă gândesc, discut cu colegii mei și o să văd.”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta vrea șefia Camerei Deputaților
Fostul premier, Victor Ponta a spus că PSD și Dragnea au adus țara pe marginea prăpastiei
Sursa foto: hepta.ro

Cum a reacționat Ponta după ce Dragnea a ajuns după gratii

Fostul premier PSD Victor Ponta a reacționat prompt la aflarea veștii conform căreia liderul PSD, Liviu Dragnea a primit din partea magistraților o sentință de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, după ce în primă instanță sentința a fost cu suspendare. ,,Nu mă bucur de necazul nimănui și nu comentez sentințe penale / mă bucur că decizia vine după votul de ieri care a arătat ce cred românii despre Liviu Dragnea.”, au fost cuvintele lui Ponta.

Victor Ponta a mai spus că îi pare că din cauza lui Dragnea țara noastră este în cădere liberă. ,,Îmi pare rău de faptul că acest om orbit de trufie și răutate a tras după el în prăpastie România, Guvernul, Parlamentul, un Partid și onoarea a milioane de oameni de bună credință! Să reconstruim social democrația și politica responsabilă în România!””, a ținut să completeze fostul premier.