News

Victor Ponta nu-i iartă pe liderii PSD: „Au început iar să fumeze etnobotanice!”

11.07.2019 | 15:13
Victor Ponta nui iarta pe liderii PSD Au inceput iar sa fumeze etnobotanice

Victor Ponta, fostul premier și președinte PSD și actual lider al Pro România, a comentat un articol care spunea că PSD-ul nu are șanse să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale. El susține că acest lucru nu ar trebui văzut ca o veste proastă pentru social-democrați, întrucât acestora le-a trecut „dușul rece” de după alegerile europarlamentare din 26 mai și ar trebui să nu mai fumeze etnobotanice.

Victor Ponta, sfaturi pentru liderii PSD

După eșecul previzibil al PSD la alegerile prezidențiale, Victor Ponta vine și cu o serie de sfaturi pentru liderii PSD, cu măsuri pe care le pot lua pentru a recâștiga simpatia alegătorilor: „De ce sunt vești proaste? Eu zic că sunt vești bune; poate au efectul necesar – se trezesc și liderii PSD din negarea realității și vin înapoi cu picioarele pe pământ (se pare că “dusul rece”, din 26 Mai, le-a trecut și mulți au început iar să “fumeze etnobotanice”)!

1. Trebuie o restructurare radicală a Guvernului și a Administrației publice (nu mai merge tot cu schimbări de oameni – “pleacă Popescu și vine Ionescu”) / mai puține ministere, mai puține agenții, mai puține deconcentrate, mai puțini șefi, mai puțini numiți de la Partid, zero influență a politrucilor în funcționarea Companiilor Naționale (vezi dezastrul făcut de politrucul Cuc la Tarom și Aeroportul Otopeni)!”

Victor Ponta, atac pentru liderii PSD de care spune că „s-au întors pe etnobotanice”
Victor Ponta, atac pentru liderii PSD de care spune că „s-au întors pe etnobotanice” *foto: captură facebook

Victor Ponta le cere liderilor PSD să stopeze catastrofa deficitului balanței comerciale

Victor Ponta a continuat apoi cu o serie de măsuri economice pe care să le ia PSD-ul:

„2. Trebuie oprite imprumuturile costisitoare și banii publici cheltuiți doar pentru cheltuieli curente care ne duc la faliment (metoda “Valcov – Teodorovici“) – banii trebuie investiți în Infrastructură, sănătate, educație și digitalizare

3. Trebuie încurajate producția și exporturile pentru a stopa catastrofa deficitului balanței comerciale (anul acesta în primele 6 luni am trimis în alte țări peste 8 miliarde de euro din banii noștri)

4. Depolitizarea ANAF, oprirea scutirilor și excepțiilor, impozitare și taxare diferențiată pe model european (vezi Germania sau Austria)

5. Deciziile politice luate transparent și prin consultare cât mai largă (gen Alegeri Preliminare deschise) – NU prin ședințe de CEX, sondaje plătite și mâncătorii “pesediste””, acesta este analiza lui Ponta.”