News

Victor Ponta, obligat să intre în carantină! Cu cine a intrat în contact liderul Pro România. Reacția lui Ponta

04.09.2020 | 19:47
Victor Ponta obligat sa intre in carantina Cu cine a intrat in contact liderul Pro Romania Reactia lui Ponta
ADVERTISEMENT

Victor Ponta n-a scăpat de ce se temea și a fost contact al unei persoane infectate cu Covid-19, în timpul campaniei electorale din județul Bacău.

Informația a fost făcută publică de primarul din Bacău, Constantin Necula, care a anunțat că Aurelia Țaga, candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean, are Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ponta recunoștea că se teme de infectare cu noul coronavirus în timpul campaniei electorale, lucru dezbătut inclusiv cu soția sa, Daciana.

UPDATE /  Victor Ponta a reacționat, oficial, și pe pagina personală de Facebook: „Mureș ?! Deși am respectat toate regulile de protecție, duminică în București voi face testul Covid 19 / până ce primesc rezultatul nu voi mai participa fizic la acțiuni de campanie/ multă sănătate și mult succes candidaților PRO România!.

ADVERTISEMENT

Doamna Doctor Aurelia Țaga ( candidat PRO România la Președinția Consiliului Județean Bacău ) a contractat, din pacate, ca mulți alți medici , noul coronavirus!

Deși, văzând că testul și anunțul public a fost făcut de Președintele PSD Bacău – am serioase îndoieli asupra veridicității / și sper că un nou test va fi relevant!

ADVERTISEMENT

Îi urez, în numele Echipei PRO România , multă sănătate – din păcate aceste Alegeri NU trebuiau să aibă loc în aceste condiții / dar interesele electorale ale PNL și PSD sunt mai importante decât sănătatea publică!

Faptul că liderii locali ai PSD ( deși nu au candidat la Bacău și susțin o persoană de la PPUSL) speculează această situație în scop politic este rușinos pentru nivelul la care au coborât / sunt convins că alegătorii îi vor sancționa pentru asta!

ADVERTISEMENT

Eu fac campanie alături de candidații PRO România – respectând toate regulile de siguranță ( mască, dezinfectant , număr de persoane, evenimente în spații deschise ) / inclusiv momentul fotografiilor ( în care imi scot masca) este organizat de staff în condiții de siguranță! Voi face tot ce ține de mine să îmi protejez familia, colegii și toți cei cu care interacționez!

Dar – trag încă o dată semnalul de alarmă – încăpățânarea lui Orban și a celor de la PNL și PSD în a face Alegeri în această perioadă – va aduce un cost uriaș pentru români! Și răspunderea trebuie să fie a celor vinovați!”.

Victor Ponta e obligat să intre în carantină, după ce a fost contact cu o persoană infectată cu Covid-19

Dr. Aurelia Țaga, medic șef Recuperare medicală la Pediatria Spitalului Județean de Urgență Bacău, a fost testată pozitiv cu noul Coronavirus. „Este adevărat! Ieri, o colegă de-a mea de la spital a fost confirmată pozitiv, dar pentru a fi în siguranță m-am testat, sunt asimptomatică. Voi sta în carantină conform regulamentului. Nu consider contact direct pe Ponta, am stat 2 minute cu el de vorbă, normal ar trebui 15 minute, fără mască, a explicat Țaga pentru Antena 3.

La fel ca mulți alți medici din cadrul SJU Bacău, doamna doctor s-a infectat în urma contactului cu un coleg de breaslă. Echipa de campanie a respectat regulile impuse în contextul actual dar, cu toate acestea, luăm măsuri suplimentare de protecție”, a declarat și primarul din Bacău Cosmin Necula.

„Dragi băcăuani, Sunt Aurelia Țaga, medic primar și șeful secției de recuperare pediatrică la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Am fost, de-a lungul carierei mele, nu doar medic, ci și director medical și apoi manager al spitalului din Bacău, vreme de 11 ani.

Am decis să mă alătur echipei Pro România și să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău din convingerea că pot contribui, cu priceperea și cu experiența mea, la modernizarea Bacăului. Nu singură, ci alături de o echipă de profesioniști, care și-au dovedit calitățile în domeniile în care activează”, anunța femeia în 31 august, atunci când a decis să candideze la șefia CJ Bacău.

Victor Ponta presimțise că există riscul să ia Covid-19 în campanie electorală, fiind pus în gardă inclusiv de soția sa, Daciana. „E prima dată când îmi e frică să fac campanie. Îmi e frică să nu iau virusul şi să nu-l dau familiei. Oamenii vor să-ţi strângă mâna. S-ar putea ca liderii politici să devină un factor de răspândire.

Daciana mi-a spus că dacă fac campanie să mă mut pentru a evita contactul”, declara Ponta pentru Libertatea la începutul lunii septembrie.

Referitor la informația momentului, Ponta s-a rezumat să declare pentru Antena 3 următoarele: „Eu în campanie port mereu mască, doar atunci când fac fotografii nu port. Mă testez constant”.

ADVERTISEMENT