News

Victor Ponta, pregătit să candideze pentru Primăria Capitalei. Gabriela Firea, detronată

02.07.2020 | 16:08
Victor Ponta pregatit sa candideze pentru Primaria Capitalei Gabriela Firea detronata
Victor Ponta ar putea candida pentru Primăria Bucureștiului. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Adrian Țuțuianu, fost membru PSD și senator de Dâmbovița în Parlamentul României în mandatele 2008–2012 și 2016–2020 din partea alianței PSD – PC, vrea ca Victor Ponta să candideze pentru postul de primar general.

Țuțuianu susține că între PSD și Pro România nu există o alianță reală, astfel că Victor Ponta ar accepta să o detroneze pe Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Ponta nu a dat un răspuns final, însă va accepta „provocarea” dacă Pro România nu va găsi o soluție mai bună.

Victor Ponta, pregătit să se lupte cu Gabriela Firea pentru a câștiga Primăria Capitalei

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunța că între PSD și Pro România există o alianță, lucru negat de Țuțuianu. Social-democrații s-ar teme de o alianță cu Pro România pentru că Gabriela Firea ar putea să-și piardă din influență în detrimentul lui Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

„I-am propus lui Victor Ponta să candideze la Primăria București. Nu are nevoie de nicio prezentare, până la finalul lunii vom anunța decizia finală.

Ponta a zis că se va gândi cu mare atenție și că în cazul în care negocierile cu personalitățile cu care negociem în acest moment nu ne vor aduce un candidat pe care ni-l dorim, Victor Ponta a spus că își va asuma această responsabilitate.

ADVERTISEMENT

De ce nu Gabriela Firea? Simplu: ce a spus Ciolacu ieri, că am avea o alianță, sunt neadevăruri. Au fost discuții, dar nesoluționate. În PSD unii nu vor alianță cu Pro România. Sunt conștienți că doamna Firea ar avea de pierdut, de asta”, a explicat senatorul.

Anunțul lui Țuțuianu este cel puțin ciudat, în condițiile în care Opoziția va miza la alegeri pe Nicușor Dan, candidat susținut și de PNL Dacă Ponta se va lupta cu Gabriela Firea, „stânga” va pierde multe voturi, care se vor împărți între Ponta și Firea, lăsându-l practic pe Nicușor Dan să câștige primăria.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă anunțul celor de la Pro România este un avertisment pentru PSD sau reprezintă o intenție reală a partidului condus de Victor Ponta să-și anunțe un candidat oficial pentru Primăria Capitalei, care să o încurce pe Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT