News

Victor Ponta propune un proiect pentru o reformă administrativă și fiscală. Planul financiar cu care vrea să scoată țara din criză

22.09.2019 | 16:18
Victor Ponta propune un proiect pentru o reforma administrativa si fiscala Planul financiar cu care vrea sa scoata tara din criza

Președintele PRO România,  Victor Ponta, atrage atenția pe Facebook asupra faptului că Guvernul nu mai are bani, iar România va intra într-o criză economică foarte aprigă, mai ceva ca cea din 2009! Fostul premier spune că România nu mai poate rezista mult, așa că a venit cu un plan financiar care ar putea scoate țara din criză.

Planul lui Victor Ponta de evitare a crizei economice

”La ProRomania suntem o echipa de oameni care, in marea lor majoritate, au facut parte din Guvernul 2012-2015 care a scos Romania din criza si a pus bazele unei dezvoltari economice solide si sustenabile. Este timpul sa venim din nou cu solutii concrete pentru criza bugetara si economica:

1. Reducerea radicala a cheltuielilor cu Administratia Publica prin renuntarea la un sistem invechit, birocratic, politizat si clientelizat si prin digitalizarea actului administrativ prin :
– reducerea numarului de judete de la 41 la 15 ( exact pe formula teritoriala existenta deja a Curtilor de Apel )

Planul lui Victor Ponta de evitare a crizei economice
Planul lui Victor Ponta de evitare a crizei economice. Sursa foto: epochtimes-romania.com

Victor Ponta propune reorganizarea Capitalei prin renunțarea la cele șase sectoare

– desfiintarea celor 6 sectoare si reorganizarea eficienta a Municipiului Bucuresti
– Reducerea numarului de unitati administrativ teritoriale de la 3300 ( comune, orase, municipii) la maxim 1500 pe criteriile numarului populatiei si al organizarii teritoriului
– reducerea numarului de ministere la 15-18 si a numarului de autoritati si institutii centrale la maxim 50
– Comasarea si desfiintarea acelor strucuri administrative deconcentrate care au atributii de control si reglementare suprapuse
– reducerea numarului de parlamentari la 300 ( 200 deputati si 100 senatori)
– revenirea din 2024 la mandatul prezidential de 4 ani pentru scaderea costurilor electorale si a blocajelor politice
– obligarea prin lege a tuturor autoritatilor administrative de a elibera si pune la dispozitie prin servicii online a tuturor actelor si deciziilor necesare populatiei si firmelor / obligarea prin lege a autoritatilor administrative de a solicita direct documente si autorizatii care provin de la alte autoritati publice ( persoana fizica sau juridica avand doar obligatia prezentarii actelor private care nu se afla in posesia unei institutii publice )

Victor Ponta propune la punctul doi al soluțiilor pentru scoaterea din criză a României renunțarea la cota unică. Liderul PRO România spune că aceasta a fost eficientă, dar a generat multe discrpanțe sociale și bugetare. Pe lângă această măsură, ponta propune reducerea taxării muncii și a investițiilor.

”Schimbarea sistemului fiscal prin renuntarea la cota unica ( care a avut efecte pozitive in ultimul deceniu dar a generat mari discrepante sociale si pierderi bugetare) si : – impozitarea diferentiata progresiva a veniturilor , proprietatilor si capitalurilor – reducerea taxarii muncii si a investitiilor – revenirea la un raport echilibrat al veniturilor salariale din zona bugetara si cea privata ( pentru a stopa migratia fortei de munca catre institutiile publice ) – eliminarea pentru viitor a tuturor situatiilor care creaza PRIVILEGII legale / a tuturor prevederilor prin care se acorda unor categorii profesionale exceptii de la plata impozitelor sau de la indeplinirea conditiilor generale de pensionare”.

Ponta mai spune că trebuie asigurată stabilitatea și predictibilitatea fiscală prin interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul fiscal-bugetar.

”Asigurarea stabilitatii si predictibilitatii fiscale- financiare si investionale prin : – interzicera prin Constitutiei a ordonantelor de urgenta in domeniul fiscal bugetar – prevederea constitutionala prin care orice modificare a legislatiei fiscal – bugetare intra in vigoare doar incepand cu data de 1 Ianuarie a anului urmator – garantarea pe termen de cel putin 25 de ani a regimului fiscal pentru toate investitiile declarate ca fiind strategice in energie, infrastructura de trasnport si retele de date si comunicatii”.

Tags: