ADVERTISEMENT
News

Victor Ponta pune tunurile pe USR-PLUS: „Cea mai distructivă forță care candidează la alegeri”

Autor: Bogdan Solomon | 08.11.2020 | 18:27
Victor Ponta pune tunurile pe USR-PLUS: „Cea mai distructivă forță care candidează la alegeri”
Victor Ponta se dezlănțuie la adresa USR. Sursa foto: hepta.ro

Nici nu a fuzionat bine cu partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu că Victor Ponta se și lansează într-o tiradă devastatoare la adresa rivalilor politici.Este cea mai distructivă forţă în acest moment”, a declarat fostul premier la congresul de fuziune dintre Pro România și ALDE. 

ADVERTISEMENT

Acesta i-a asigurat, totodată pe alegători că noua formațiune politică nu va recurge la „blaturi” cu PSD sau PNL, preferând, în schimb să promoveze „o echipă unită Pro România-ALDE”, în încercarea de a pune capăt „dezastrului în care am ajuns”.

Regretă, însă, că nu a reușit să facă acest pas încă din septembrie, când au avut loc alegerile locale. „Împreună am fi luat mult mai multe voturi”, e convins liderul Pro România.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta, despre USR: „Cea mai distructivă forță în acest moment”

Până pe 6 decembrie vom promova o echipă unită Pro România-ALDE, suntem cei care nu facem blaturi nici cu PSD, nici cu PNL, cu USR nici atât. USR din punctul meu de vedere este cea mai distructivă forţă în acest moment.

Ei sunt cea mai distructivă forţă care candidează la alegeri. Noi suntem partidul pro, ei sunt partidul contra. Dacă vreţi, ne putem defini aşa, există partidul pro şi partidul contra şi există PNL şi PSD care sunt aceeaşi ofertă pentru oameni şi avem dezastrul în care am ajuns.

ADVERTISEMENT

Dacă ceva ne-a costat foarte mult la alegerile locale a fost lipsa noastră de putere în organizare şi infrastructură. Sunt convins că şi Pro România şi ALDE separat ar fi luat mult mai multe voturi la alegerile locale.

Sigur împreună am fi luat mult mai multe voturi, dar şi separat am fi luat mai mult dacă eram mai bine organizaţi, dacă aveam oameni mai de încredere în secţiile de votare, dacă nu îi lăsam pe PSD şi PNL să ne fure voturile. Aceste învăţăminte de la locale sunt esenţiale pentru 6 decembrie”, a declarat Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu: „Cei mari nu au nevoie de opoziție”

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a catalogat noua fuziune drept „o reacție sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici”, în încercarea de scăpa de opoziție și a-i ține pe români captivi într-o „democrație de mucava”.

Finalizăm astăzi fuziunea dintre cele două partide ale noastre. Trebuie să vă spun un lucru, de ce facem această fuziune? Pentru că este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici.

ADVERTISEMENT

Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-şi paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoaşteţi : ‘La vremuri noi, tot noi!’.

Şi ALDE şi PRO România sunt două partide care îi încurcă şi de aceea vor să scape de noi şi să-şi pună în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge ‘cooperativa’, pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democraţie de mucava!”, a spus Tăriceanu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!