Victor Ponta rămâne fără titlul de doctor! ICCJ ar fi menținut decizia de retragere

Alexandru Năstase   
în HotNews
14/07/2020, 12:17
Victor Ponta rămâne fără titlul de doctor! ICCJ ar fi menținut decizia de retragere GALERIE FOTO
Victor Ponta, oficial fără titlul de doctor! Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Victor Ponta rămâne fără titlul de doctor! Conform unor informații ale celor de la Agerpres, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi respins definitiv cererea fostului premier.

Vă readucem aminte că acesta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept.

Fostul candidat al PSD-ului la penultimele alegeri prezidențiale nu a fost de acord cu această decizie pe care a contestat-o.

Victor Ponta, oficial fără titlul de doctor!

Instanţa supremă a respins recursul lui Victor Ponta şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din februarie 2017, instanţa care a confirmat atunci retragerea titlului de doctor.

Se împlinesc aproape 4 ani de când ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat pe 1 august 2016, ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

“Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, (…)

(…) conferit prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 5.663 din 15.12.2003″, se arăta în ordinul emis de Mircea Dumitru.

De altfel, acest ordin de retragere a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Victor Ponta nu a renunțat fără luptă – a deschis atunci două procese în instanţă, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educaţiei. Acțiunile sale aveau să fie respinse.

 

 

Închide ×