News

Victor Ponta, reacție dură în scandalul celor 30.000 de români umiliți la graniță: „Guvernul Orban crede că poate să facă orice”

17.05.2020 | 16:14
Victor Ponta reactie dura in scandalul celor 30000 de romani umiliti la granita Guvernul Orban crede ca poate sa faca orice
ADVERTISEMENT

Victor Ponta a reacționat dur în scandalul celor 30.000 de oameni care s-au călcat în picioare la vamă, fără a respecta nicio regulă sau măsură de restricție.

Victor Ponta, reacție dură în cazul românilor blocați la graniță

Liderul Pro România îi înțelege pe românii care au ajuns să se calce în picioare la Vama Nădlac, considerând că vina exclusivă pentru tot scandalul revine Guvernului Orban.

ADVERTISEMENT

”E normal ca oamenii să fie nervoși și supărați, dar e normal să nu fie supărați pe poliția de frontieră, pentru că aceștia fac ceea ce prevede legislația în acest moment. Eu cred că greșeala cea mai mare este că se știa că se termină starea de urgență de 15 mai, nu zic de o lună, dar știu că a anunțat domnul Iohannis de acum 10 zile. Era datoria Guvernului României, care știa foarte bine că sunt foarte mulți români care vor să intre în țară sau care vor să iasă din țară în această perioadă, să pregătească înainte cu o săptămână ce puncte de frontieră se deschid, ce personal duci acolo, ce proceduri, să faci online anumite declarații, asta trebuia să facă un Guvern bine organizat”, a declarat Victor Ponta, conform Antena 3.

Victor Ponta a realizat că Guvernul Orban e mai preocupat să înjure PSD-ul, decât să ia măsuri concrete care să ajute populația. ”Problema este că Guvernul domnului Orban crede că poate face orice, atâta timp cât înjuri PSD și ce a fost înainte, nu ai nicio responsabilitate”, a adăugat liderul Pro România.

ADVERTISEMENT

30.000 de români s-au călcat în picioare la Vama Nădlac

Începând cu 15 mai, probabil fiind încurajați de relaxarea măsurilor de izolare, aproape 30.000 de români au decis să se întoarcă în țară. Din păcate pentru ei, timpul de așteptare la vamă e de 7 ore. În aceste condiții, haosul a luat stăpânire vama și oamenii au fost aproape de bătaie cu forțele de ordine.

“Reamintim că, în continuare, la intrarea in țară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.

ADVERTISEMENT

Daci, suntem fii de vaci. Vrem egalitate, locuri de muncă în țara noastră, să trăim în țara noastră. Să nu mai fim slugi, asta e toată durerea unui român care stă aici ca oile în țarc”, s-a plâns o femeie care stă de ore bune la coadă.

ADVERTISEMENT