Victor Ponta și Marcel Ciolacu, înțelegerea anului: „Să renunțăm toți la salarii”

Flaviu Popa   
în HotNews
15/10/2020, 22:38
Victor Ponta și Marcel Ciolacu, înțelegerea anului: „Să renunțăm toți la salarii”
PSD și Pro România au bătut palma. Marcel Ciolacu: ”Am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale”. Foto: INQUAM Photos George Calin

Victor Ponta, liderul Pro România, și Marcel Ciolacu, liderul PSD, par să fi ajuns la cea mai importantă înțelegere a anului 2020.

Desigur, de la vorbe la fapte e cale lungă, cert e că Ponta și Ciolacu vor să dea o lovitură de imagine celor din PNL în contextul alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Contextul amânării alegerilor este principalul subiect de discuție din țara noastră, mai ales că PNL și Klaus Iohannis nu concep să se amâne alegerile, cu toate că există 4.000 de infectări la 24 de ore cu Covid-19.

Victor Ponta și Marcel Ciolacu vor să renunțe la salarii în următoarele luni

Principalul motiv invocat de Iohannis îl reprezintă faptul că, prin amânarea alegerilor, PSD ar rămâne în Parlament încă 3 luni și ar da legi păguboase pentru bugetul statului. Un alt argument ar fi o cheltuială în plus pentru salariile parlamentarilor, care ar mai avea astfel 3 luni în plus de cheltuit bani publici.

Cu toate acestea, Victor Ponta a venit cu o soluție, acceptată de Marcel Ciolacu, în direct la Antena 3. Liderul Pro România vrea ca Parlamentul să pregătească două amendamente prin care propaganda „băsistă” propagată de PNL și Klaus Iohannis să fie demontată.

Mai exact, parlamentarii să lucreze pe gratis 3 luni, dacă se amână alegerile. Un alt punct ridicat de Ponta e imposibilitatea ca Parlamentul să mai dea legi cu încărcătură fiscală, tocmai pentru ca PNL să nu mai aibă motive de supărare.

Sunt două amendamente prin care demontez propaganda de tip Băsescu. Primul amendament: Până la alegeri ne asigurăm că Parlamentul nu mai adoptă legi cu caracter și impact finaciar, că ei spun că de aia trebuie făcute alegeri.

Al doilea amendament: să prevedem foarte clar că de la momentul expirării mandatului parlamentarului, cred că toți parlamentarii lucrează fără a mai primi salariul. Ne vom continua activitatea fără să mai primim bani. E o propagandă băsistă trecută la Orban”, a lansat Ponta invitația.

Răspunsul lui Ciolacu a fost ferm, liderul PSD îmbrățișând ideea lui Ponta: „Începem să avem un dialog, am mai comunicat și telefonic. Sunt 2 amendamente pertinente, e prostie să ne grăbim să votăm legea acum, până nu vedem dacă președintele o promulgă sau nu. Dar, sunt de acord cu ambele amendamente”.

Extrem de important, conform CCR, Parlamentul ar trebui să aleagă data alegerilor, însă Klaus Iohannis ar putea alege să nu promulge legea într-un gest de nemulțumire față de CCR.

Închide ×