News

Victor Ponta: „Suntem prea săraci ca să stăm în lockdown”. Ce schimbări ar aduce fostul premier

27.11.2020 | 13:19
ADVERTISEMENT

Victor Ponta, co-fondator și președinte al Partidului PRO Romania, aduce critici actualei guvernări și măsurilor pentru prevenirea răspândirii pandemiei. Fostul premiei este de părere că românii nu-și permit să stea în carantină. 

Liderul PRO România crede că gestionarea acestei situații nu s-a făcut în mod corect. El explică pe larg ce măsuri au fost adoptate în mod eronat și detaliază ce planuri ar pune în aplicare în momentul de față.

ADVERTISEMENT

Invitat la „Marius Tucă Show”, fostul prim-ministru a recunoscut și că între ALDE și PRO România a avut loc o fuziune, nu o alianță, iar aceasta a fost făcută „din interes”. Ponta explică că voia să mărească pardidul pentru că „eram mici între PNL și PSD”.

Victor Ponta crede că suntem prea săraci să stăm în carantină, dar că este o soluție bună pentru a limita răspândirea pandemiei.

„Eu cred în continuare că suntem prea săraci ca să stăm în lockdown, jumătate din populația României n-are bani puși în bancă. Trei școli de gândire: a noastră care zice să ne spălăm pe mâini, să punem pexiglas. A lor: lockdown și în 2-3 săptămâni scade”, spune fostul premier.

ADVERTISEMENT

Acesta adaugă că jumătățile de măsură nu ne vor ajuta cu nimic și precizează că o carantină adevărată ar fi limitat efectele pandemiei, dacă ar fi fost instaurată la un moment potrivit. „Lockdown-ul de mijloc nu funcționează, omori și economia și nici nu oprești pandemia. Ludovic Orban nu putea face nimic singur, nici la baie nu se duce.

Au greșit că n-au făcut lockdown de la 1 noiembrie – 1 decembrie, ca să avem sărbători, defilare, alegeri. Pentru că s-au gândit că dacă îi închidem se enervează și nu mai votează cu noi, daca testăm mult arată multe cazuri și se sperie. PSD e predat de mult la icoana care plânge”.

ADVERTISEMENT

Liderul PRO România se declară revoltat de situația testării din țara noastră și menționează că s-a enervat după declarațiile șefului statului, Klaus Iohannis. „În timpul carantinei am fost singurul care a vorbit, n-am fost de acord cu măsurile, erau absurde și alea bune deveneau absurde la aplicare. Tăriceanu a zis ca mine, PSD n-a zis nimic.

Ieri, când Iohannis a zis că nu vrea lumea să se testeze, m-am enervat, o colegă de a mea are mama care a stat 4 zile la Deva că nu erau teste. E fals. 80% ar vrea să se testeze ca să-și lase copiii la școală.  Au interzis testele rapide, ca să dai 400 de lei pe PCR. Are dreptate Iohannis ca PSD e de vină, dacă l-a votat pe Orban”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Ponta explică și care ar fi măsurile pe care le-ar adopta el. „Aș deschide școlile, aș face programul național de testare, decontat, aș sprijini IMM-urile, aș acorda venitul minim de criză, orice om trebuie să aibă 2.000 de lei, dacă nu-i are moare de foame sau ne dă în cap, ambele variante sunt rele. Aș deschide sălile de sport, nu lasă copiii să intre în sala de sport de la școală, e un dezastru care ne va costa”.

ADVERTISEMENT