News

Victor Ponta: ”Trebuie deschise școlile primare și gimnaziale. În război s-au închis școlile?”

26.11.2020 | 22:12
Victor Ponta Trebuie deschise scolile primare si gimnaziale In razboi sau inchis scolile
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 crește pe zi ce trece și împinge pe marginea prăpastiei un sistem medical care oricum este măcinat de nenumărate probleme, Victor Ponta rămâne unul dintre cei mai aprigi contestatari ai măsurii care îi împiedică pe elevi să meargă la școală.

Într-un interviu acordat recent, liderul Pro România solicită Guvernului să permită cursurilor în condiții normale pentru clasele primare și gimnaziale și amintește că state precum Franța, Germania sau Olanda au găsit alternative viabile în acest sens.

ADVERTISEMENT

În război s-au închis școlile? Cred că nu. E o mare greșeală și nu ne explică nimeni nimic”, susține fostul premier al României”, adăugând, totodată, că lockdown-ul nu este soluția potrivită pentru România în momentul de față.

Victor Ponta solicită Guvernului să redeschidă școlile

Ca părinte, sunt foarte revoltat că s-au închis școlile, pentru că 80% dintre profesori și 80% dintre părinți vor să meargă la școală. Ai un focar, închizi acea școală și gata. Ultimele studii arată în continuare că școala nu este principala sursă de infectare.

ADVERTISEMENT

Sunt 100% pentru deschiderea școlilor, măcar a celor primare și gimnaziale. Viața trebuie să continue, economia să funcționeze, dar și să întărim sistemul de sănătate. În război s-au închis școlile? Cred că nu. E o mare greșeală și nu ne explică nimeni. Eu nu am văzut niciun specialist care să spună: ”trebuie să închide școlile”, a explicat Victor Ponta la Digi 24.

„Nu suntem o țară mai săracă decât Slovacia. De ce nu se încurajează testarea masivă?”

De asemenea, fostul premier s-a arătat deranjat de numărul extrem de mic al testelor prelucrate zilnic în țara noastră, având în vedere că testarea masivă s-a dovedit a fi cea mai eficientă soluție de combatere a pandemiei în absența mult așteptatului vaccin.

ADVERTISEMENT

Nu e nevoie de lockdown în România acum, sunt total împotrivă, dar ar trebui deschise școlile primare și gimnaziale. Criza sanitară se va rezolva în momentul în care va veni vaccinul, dar până atunci trebuie să testăm.

Mie nu mi-e clar de ce nu se încurajează testarea masivă. Criza economică în schimb, ne va ține mai mult. Ar trebui să se încurajeze folosirea testelor rapide antigen, eu am cumpărat pentru colegii din Pro România care merg în teritoriu în campanie și le folosim.

ADVERTISEMENT

Cei care sunt pozitivi merg la PCR, cei care sunt negativi, slavă Domnului. Cred că ar trebui decontate, pentru că nimeni nu se testează de plăcere. Toată lumea se duce de nevoie. Degeaba carantinezi Sibiul sau Slobozia, dacă nu testezi foarte mult în același timp.

Până vine vaccinul, trebuie să testăm. Altă soluție pentru combaterea pandemiei nu există. De asemenea, definiția de caz trebuie lărgită și avem o aberație în lege care trebuie îndreptată. Dacă ai sunat la DSP și nu vine nimeni să te testeze, nu ai voie să ieși din casă să te testezi la privat.

Și dacă totuși încalci legea și te duci să te testezi la privat, îți vor spune ”nu ai voie să te testezi la privat”. Ar trebui făcută o testare masivă în zonele carantinare, cu teste rapide, că nu suntem o țară mai săracă decât Slovacia”, susține Ponta.

ADVERTISEMENT
Tags: