Life

Victor Rebengiuc nu renunță la scenă nici la aproape 90 de ani. Recunoaște că are probleme: „Mă mai mișc greu”

Victor Rebengiuc nu renunță la scenă nici la aproape 90 de ani, dar recunoaște că are o problemă din cauza vârstei sale înaintate.
02.01.2023 | 10:19
Victor Rebengiuc nu renunta la scena nici la aproape 90 de ani Recunoaste ca are probleme Ma mai misc greu
Victor Rebengiuc nu renunță la scenă. Are 90 de ani dar tot joacă Foto Captură Youtube TNB
ADVERTISEMENT

Victor Rebengiuc are 90 de ani, dar nu renunță la scenă. Actorul nu are niciun gând de a părăsi teatrul.

Victor Rebengiuc nu renunță la scenă. Are 90 de ani dar tot joacă

Victor Rebengiuc nici nu ia în calcul să nu mai urce pe scenă, iar la aproape cei 90 de ani ai săi este hotărât să facă tot ce poate pentru a juca în continuare.

ADVERTISEMENT

Totuși, Victor Rebengiuc se gândește la momentul în care o să fie nevoit să renunțe din cauza vârstei sale, pentru că a recunoscut și el că se mișcă mult mai greu acum decât o făcea în tinerețe.

Singurul lucru la care se gândește actorul este calitatea actoricească a pieselor în care joacă și nu ar vrea ca aceasta să fie afectată din cauza problemelor sale.

ADVERTISEMENT

Așa că acela va fi momentul în care Victor Rebengiuc va renunța la scenă, când va simți că nu mai poate face față și trage în jos echipa.

„Când n-am să mai pot să fac, să mă mișc pe scenă, o să renunț! Mă mai mișc greu, e drept, dar mă mișc. Când intri în scenă, uiți ce te mai doare. Sunt decis, când o să-mi dau seama că nu o să mă mai mișc, gata!

ADVERTISEMENT

Nu vreau să fie afectată calitatea jocului. Nu cred că lumea vine doar pentru a mă vedea pe mine în vreo piesă, suntem o echipă”, a spus actorul în cadrul unui interviu cu Lucian Mîndruță la Digi24.

Victor Rebengiuc a renunțat și la fumat pentru scenă

După ce a fumat vreme de 40 de ani, Victor Rebengiuc a decis să renunțe la acest obicei nociv pentru că îi afecta calitatea jocului pe scenă.

ADVERTISEMENT

Actorul începuse să respire greu și să obosească mai repede, așa că a lăsat țigările pentru a putea fi în cea mai bună formă pe scena de teatru.

„M-am lăsat pentru că fumam 2-3 pachete pe zi și aveam «pisici pe corzi», cum numim noi actorii, trebuia să-mi dreg vocea. Erau depuneri pe corzi, respiram greu și oboseam foarte repede.

Mi-am zis: «Ce vreau să fiu, actor sau fumător?». Și am stins ultima țigară, apoi nu m-a mai interesat niciodată. Am mai fumat doar în «Moromeții», nu avem cum desființa fumatul, ținea de viața celor de acolo”, a spus Victor Rebengiuc.

ADVERTISEMENT