Life

Victor Rebengiuc, prima reacție după moartea actriței Camelia Zorlescu: ”Îmi pare rău că s-a stins!”

Marele actor Victor Rebengiuc deplânge moartea actriței Camelia Zorlescu, la vârsta de 84 de ani. Cei doi au jucat împreună în filmul Medalia de onoare.
26.07.2022 | 18:18
Victor Rebengiuc prima reactie dupa moartea actritei Camelia Zorlescu Imi pare rau ca sa stins
Victor Rebengiuc în filmul Medalia de onoare, alături de Camelia Zorlescu. Sursa foto: imdb
ADVERTISEMENT

Actorul Victor Rebengiuc a primit cu tristețe vestea dispariției colegei de scenă, Camelia Zorlescu, alături de care a jucat în pelicula Medalia de onoare.

Victor Rebengiuc, reacție după moartea Cameliei Zorlescu

Victor Rebengiuc, în vârstă de 89 de ani, și Camelia Zorlescu au jucat o singură dată împreună, dar rolul din filmul Medalia de onoare a fost suficient pentru ca marele actor să-și creioneze o impresie clară despre colega de scenă. Actorul spune despre Camelia Zorlescu că a fost o actriță talentată și, deși nu au fost prieteni în afara scenei, colaborarea cu ea nu a uitat-o.

ADVERTISEMENT

”Am fost colegi într-un film, am jucat un rol. Nu am avut relații apropiate de prietenie, de familie. A fost o singură colaborare cu această regretată și talentată actriță. Îmi pare rău că s-a stins. Dumnezeu să o ierte!”, a declarat, pentru FANATIK, actorul Victor Rebengiuc.

Mesajele de condoleanțe pentru familia actriței Camelia Zorlescu au început să fie transmise și pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele care i-au adus un ultim omagiu regretatei actrițe a fost și fiica regretatului actor Amza Pelea, Oana Pellea. De altfel, actrița Oana Pellea a transmis condoleanțe și soțului actriței, Mihai Verbiţchi.

„Îmi pare foarte rău! Dumnezeu să te odihnească! Condoleanțe, Mihai! Condoleanțe familiei!”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Un alt mesaj de condoleanțe a fost publicat și de criticul de film Marian Sorin Rădulescu. Acesta a vorbit despre rolurile care au făcut o faimoasă pe actriță și a enumerat rolurile din „Am o idee”, „Glissando”și  „Medalia de onoare”, film în care a jucat alături de Victor Rebengiuc.

„Camelia Zorlescu, la capăt de linie (dar sfârșitul nu-i aici). Prima întâlnire cu chipul ei, în mega-hitul „Nea Mărin miliardar”. N-avea vorbe, era doar o jurnalistă străină (franțuzoaică?) în căutare de senzațional.

ADVERTISEMENT

Iar senzațională era prezența lui Mister Marlon Juvette (Amza Pellea) pe litoralul românesc, la CAP Aurora. Apoi în „Am o idee” era una dintre nevestele fotbaliștilor/antrenorilor de pe tușă. Apoi în „Glissando” era una din „(i)elele” care-l bântuiau pe domnul Teodorescu (Ștefan Iordache)”, a spus aceasta.

Peste 30 de ani pe scena Teatrului Nottara

Împătimită de teatru, o prezență feminină stilată, cu o siluetă de invidiat. Așa era descrisă actrița. A jucat o viață în teatru. A petrecut peste treizeci de ani, pe scena Teatrului Nottara din București. Regretata Camelia Zorlescu s-a născut la Galați, în 1938. De mică a simțit care îi este drumul: cânta, dansa, spunea poezii pe scena din curtea bunicilor. Astfel, joaca i-a devenit o profesie.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar și Ion Olteanu. A fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, unde tocmai se înființase secția în limba română. Acolo a luat și primul premiu important, pentru rolul din Doi pe un balansoar, spectacol în care îl avea partener pe Constantin Diplan.

Din 1965, a fost actriță a Teatrului Nottara. A venit prin concurs, alături de Ștefan Iordache și Gilda Marinescu, sub directoratul lui Horia Lovinescu. Primul rol, în 1966, în spectacolul Au fost odată două orfeline, în regia Sandei Manu, alături de o distribuție remarcabilă: Liliana Tomescu, Melania Cârjă, Ștefan Tapalagă. Și a urmat o carieră construită cu multă dăruire și cu iubire.

Camelia Zorlescu a picat de două ori la teatru

Actrița Camelia Zorlescu a dezvăluit, într-un interviu, că a căzut de două ori la examenul de admitere de la teatru. De ce? Totul din cauza emoțiilor cu care a rostit poezia pe care o pregătise pentru această probă foarte repede, iar profesorii de la admitere nu au înțeles nimic din ceea ce a spus.

„Am căzut de două ori la examenul de admitere. Președinte de comisie fusese marele actor Costache Antoniu, în comisie mai era și temutul Alexandru Finți.

M-am prezentat cu poezia “Dușmancele”, de G. Coșbuc. O poezie foarte lungă. Friptă de emoție, am spus toată poezia cu un nod în gât”, a povestit actrița Camelia Zorlescu, pentru Formula As.

ADVERTISEMENT
Tags: