News

Victor Rebengiuc trage semnalul de alarmă: „Nu putem să mai votăm cu vechii membri de partid! Sunt speriat“

13.04.2019 | 14:13
Victor Rebengiuc trage semnalul de alarma Nu putem sa mai votam cu vechii membri de partid Sunt speriat

Actorul Victor Rebengiuc a fost prezent la evenimentul de lansare a cărții ”În lume nu-s mai multe Românii”, de Radu Paraschivescu, în cadrul căreia a explicat ce l-a determinat să facă gestul din decembrie 1980, dar și către cine se duce votul său de la următoarele alegeri.

Victor Rebengiuc trage semnalul de alarmă

În timpul Revoluției, Rebengiuc mergea la Televiziunea Română, cu un sul de hârtie igienică, dedicat ”tuturor celor care au contribuit cu bună știință la propaganda făcută de regimul comunist, inclusiv prin teatru”. Nu a regretat și nici nu regretă gestul, ci doar îl deranjau persoanele care îi aduceau laude lui Ceaușescu, sperând la avantaje. Despre acțiunea sa de atunci a vorbit și autorul cărții ”În lume nu-s mai multe Românii”.

„Pentru cei foarte tineri, Victor Rebengiuc nu este doar un actor extraordinar, este omul care, în decembrie ’89, a venit în studioul televiziunii publice cu un sul de hârtie igienică…A fost un gest într-o vreme în care lumea încă îşi calcula elanurile, încă îşi drămuia sentmentele, încă îşi decanta opţiunile şi în care neisguranţa încă plutea peste Bucureşti şi peste România. Victor Rebengiuc nu a făcut doar gestul cu hârtia. Este una dintre vocile răspicate care vorbesc despre abuz, vorbesc despre putoarea din putere, despre toate lucrurile urâte despre care alţii nu vor, nu pot, sau nu se sinchisesc să o facă”, a explicat Paraschivescu.

Victor Rebengiuc trage semnalul de alarmă: „Nu putem să mai votăm cu vechii membri de partid! Sunt speriat“
„Nu putem să mai votăm cu vechii membri de partid! Sunt speriat“

Speranța actorului stă ”numai în ăștia”, în tineri

Cât despre unde va ajunge votul său la următoarele alegeri, actorul explică simplu: „Am şi votat…la ultimele alegeri, eu am votat cu USR-ul. Nu se poate să mai votăm acum, din nou, cu vechii membri de partid, nu poţi! Uite ce au făcut până acum, 30 de ani. Că n-au cu ce se lăuda.

Victor Rebengiuc trage semnalul de alarmă: „Nu putem să mai votăm cu vechii membri de partid! Sunt speriat“
În timpul Revoluției, Rebengiuc mergea la Televiziunea Română, cu un sul de hârtie igienică

Ce să mai votezi, ce să mai aştepţi de la ei?Trebuie să încercăm cu nişte oameni tineri, care doresc să schimbe ceva în ţara asta, care nu urmăresc să se îmbogăţească pe ei şi vor să facă într-un fel ca ţara să devină bogată… să trăim omeneşte, decent. Sunt două partide, eu cu ei votez. Am multe speranţe. Dacă şi ei dezamăgesc..”.