Life

Ce pensie avea Victor Socaciu și ce avere lasă în urmă. Cine sunt moștenitorii folkistului

Pe lângă comoara muzicală pe care a dăruit-o poporului român, Victor Socaciu le-a lăsat moștenitorilor și o avere de împărtit. Folkistul avea pensie, terenuri, case și afaceri pe numele lui.
27.12.2021 | 18:35
Ce pensie avea Victor Socaciu si ce avere lasa in urma Cine sunt mostenitorii folkistului
Totul despre averea și moștenitorii lui Victor Socaciu. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este o zi de doliu pentru muzica românească, o mare legendă a folkului s-a stins din viață astăzi, 27 decembrie 2021.

Victor Socaciu s-a ridicat la cele sfinte lăsând în urma sa multă durere, o imensă și strălucitoare carieră, dar și o avere de împărțit celor trei urmași ai săi.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că regretatul artist și-a dedicat întreaga viață scenei, pentru a crea o capodoperă artistică, Victor Socaciu a trecut și prin mai multe mariaje.

Victor Socaciu, tată de trei ori

De-a lungul timpului, acesta a fost căsătorit de patru ori, trei dintre femeile pe care le-a iubit făcându-l tată. Victor Socaciu a lăsat acum în urma lui trei copii: două fete și un băiat.

ADVERTISEMENT

Din prima căsătorie, care a durat 12 ani, cu Doina, a venit pe lume Iulia, fiica cea mare a lui Socaciu, acum în vârstă de 40 de ani.

Alessia Ana-Maria este fiica cea mică a artistului, în vârstă de 33 de ani, din căsătoria cu actrița Cornelia Pavlovici, iar în urma mariajului de 16 ani pe care l-a avut cu Marina Almășan, Victor a devenit și tată de băiat. Victoraș are acum 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Averea regretatului artist

Acum, după moartea părintelui, cei trei moștenitori au de împărțit o avere considerabilă. Conform cancan.ro, după ultima actualizare pe care Victor Socaciu a făcut-o declarației sale de avere, acesta a deținut mai multe terenuri, case, o firmă, dar avea și o pensie de luat în calcul.

Pe lângă veniturile pe care le-a încasat în perioada 2012-2016, atunci când a deținut funcția de parlamentar de Mureș din partea PSD, pe numele acestuia se găsesc mai multe bunuri.

ADVERTISEMENT

Concret, trei terenuri, în Covasna și Cornu, două case, una la Cornu și una la Eforie, dar și firma pe care a deschis-o în anul 2017.

Societatea ”Perenearte SRL”, cu sediul la Eforie Nord, ce avea ca activitate creația și interpretarea, în primii ani, i-a adus lui Victor Socaciu profit, fără a mai actualiza ulterior datele.

Pe lângă acestea, muzicianul primea pensie, indemnizație de revoluționar și veniturile din drepturile de autor. Mai concret, este vorba de sumele de 14.000 de lei, 35.000 de lei și respectiv 16.900 de lei.

Pentru că ani la rând a avut un rol în politica românească, Victor Socaciu, conform aktual24.ro, s-a numărat printre cei 16 parlamentari care au cerut anularea documentului ce elimina din sistem pensiile speciale.

 

 

 

ADVERTISEMENT