Life

Marina Almășan, despre dragostea cu Victor Socaciu: ”l-am iertat pentru plecarea intempestivă din noapte”

Marina Almășan s-a iubit, timp de mai bine de 16 ani, cu Victor Socaciu și a povestit cum decurgeau nopțile lor împreună și ce făcea artistul când era solicitat de alte persoane.
09.01.2022 | 17:49
Marina Almasan despre dragostea cu Victor Socaciu lam iertat pentru plecarea intempestiva din noapte
Marina Almasan si Victor Socaciu s-au iubit timp de 16 ani
ADVERTISEMENT

Deși au divorțat cu mare scandal în urmă cu ceva ani, Marina Almășan recunoaște că l-a iubit enorm pe Victor Socaciu și că povestea lor de dragoste gravita între muzică, fotbal, politică și… nopți nedormite. Iar acum, după ce artistul a trecut în neființă, Marina Almășan a povestit cum compunea Victor Socaciu și de ce, aseseori, fugea în miez de noapte de acasă, pentru ca, a doua zi, impresionată de rezultatele lui, să îl ierte cu zâmbetul pe buze.

Marina Almășan, despre dragostea cu Victor Socaciu: ”Am fost privilegiată”

Marina Almășan a recunoscut că, de-a lungul relației cu Victor Socaciu, a avut parte de momente fantastice alături de cântăreț, cu atât mai mult cu cât acesta o răsfăța cu melodiile pe care le cânta, adeseori, și acasă.

ADVERTISEMENT

„Îmi voi permite ca, asemeni unei datorii de onoare, să mai aduc în fața voastră, din când în când, povestea câte unuia din cântecele lui Victor, despre al căror început știu câte ceva, sau la a căror naștere am fost eu însămi martoră. Nu zic “muză”, deși tuturor femeilor le place să creadă că ele sunt motivul lucrurilor mărețe pe care le reușesc bărbații din preajma lor. Spun doar “martoră”, pentru că asta am fost, preț de peste 16 ani : am fost privilegiată să ascult și să fredonez în premieră, cântece sublime.

Pereții casei mele încă sunt îmbibați de ecoul lor și , deși se amestecau pe atunci cu plânsete de copil și cu zgomotele firești ale unei gospodării funcționând la turație maximă, melodiile lui Victor încă mai răsună în locuința noastră. Sau…poate doar în sufletul meu?…”, spune, într-un editorial dedicat fostului ei soț și publicat de femeide10.ro, Marina Almășan.

ADVERTISEMENT

De ce s-a certat Victor Socaciu cu Păunescu?

Mai mult, povestește Marina Almășan, nu a aflat, în ciuda intimității pe care a trăit-o cu Victor Socaciu, care au fost motivele pentru care, la un moment dat, artistul nu se mai suporta cu Adrian Păunescu.

„Nu știu și , iată, nu voi mai afla niciodată motivele pentru care Victor s-a îndepărtat de cel căruia îi datora celebritatea sa. Nu talentul, celebritatea. Talentul îl avea Victor în sine, venit dinspre mamă, și, mai sigur, de la Dumnezeu. Probabil colegii de breaslă ai lui Victor știu mult mai multe despre relația Socaciu-Păunescu.

ADVERTISEMENT

Eu l-am “moștenit” gata certat cu marele poet. Victor evita să vorbească însă despre asta, cu toate insistențele curiozității mele. (…) Auzindu- i numele, Victor se întuneca la chip și schimba subiectul. Sufeream nespus, căci îl prețuiam pe poet foarte mult (a fost deseori prezent în emisiunile mele) și simțeam că, din colaborarea lor, s-ar mai fi putut naște destule minuni…”, mai povestește Marina Almășan în publicația citată.

Cum se desfășura relația dintre Victor Socaciu și Adrian Păunescu?

După o perioadă însă, spre bucuria Marinei Almășan, Victor Socaciu și Adrian Păunescu au redevenit amici și au început să colaboreze. Iar colaborarea lor, nu o dată, i-a provocat dureri de cap Marinei Almășan.

ADVERTISEMENT

”Sunt sigură că în adâncul sufletului, dragostea pentru Păunescu nu s-a stins niciodată (cunosc sentimentul). (….) Ceasul de pe noptiera noastră arăta deja miezul de noapte. Când deodată a sunat telefonul… Era Păunescu. (…) După care, ușor vinovat privind spre mine, a țâșnit din pat și a început să se îmbrace: `- Mă cheamă Boss la el. Cică are o idee de cântec…`.

”Păunescu îi domina pe toți cei cu care avea de a face”

Țin minte ca reacția mea nu a fost una de încântare, deși eram mereu fericită când Victor compunea. Mai ales pe versurile lui Păunescu. I-am reamintit ca Victoraș e bolnav și că mâine, după o noapte de nesomn alături de Păunescu, parcă văd că va simți nevoia să doarmă toată ziua, iar eu va trebui să mă împart din nou în șapte, între copii, servici, bucătăreală, cumpărături etc…

Dar poetul – mentorul lui Victor, până la urmă – avea dintotdeauna un efect magic asupra discipolului său. Victor nu găsea, pur și simplu, niciodată puterea să-l refuze. De fapt, Păunescu îi domina pe toți cei cu care avea de a face. Cred eu, în primul rând prin valoarea sa uriașă”, mai povestește, pentru sursa citată, Marina Almășan.

Marina Almășan, fericită că îi asculta prima cântecele

Către dimineață, Victor a revenit acasă, încântat. Era  rupt de somn, însă totuși a simțit nevoia să-mi cânte melodia ce se născuse peste noapte. Și deși cântecele cântate “la rece” , deci neorchestrate, sună total diferit de variantele lor finale (adică cele orchestrate, ce ajung la publicul larg) – nu mi-a fost greu să-mi dau seama că ascult un nou cântec “victorios”.

L-am rugat să mi-l mai cânte odată, apoi încă o dată (eram fascinată și de muzică, dar și de versurile lui Păunescu), după care …l-am iertat pentru plecarea intempestivă din noapte”, a mai povestit Marina Almășan.

Marina Almășan, supărată pe iubirile lui Victor Socaciu

Mai mult, a explicat Marina Almășan, Victor Socaciu a păstrat foarte multe secrete și față de ea, lucruri pe care le-a aflat după mult timp și care au deranjat-o enorm de vedeta TV.

”Soțul  meu era foarte discret cu privire la momentele delicate ale trecutului său. Nu vorbea niciodată nici despre fostele relații amoroase, dovadă că multe din tainele sale au ieșit la suprafață foarte târziu, supărându-mă nespus în acele momente. Dar într-un fel, trebuie să-i admirăm pe bărbații care nu-și vorbesc de rău fostele iubiri, oricât de urât ar fi dispărut ele din viața lor, oricât de pasageră trecerea”, mai spune Marina Almășan, sugerând că infidelitățile artistului au fost foarte greu de iertat.

De altfel, și după ce a divorțat de Victor Socaciu, Marina Almășan a vorbit despre infidelitățile artistului, acesta căsătorindu-se cu femeia cu care avea o relație, susține vedeta TV, în paralel și în timpul căsniciei lor.

„Cu actuala lui soție, această femeie care era impresara lui, am avut o convorbire telefonică atunci când am aflat de existența ei. El nega că ar fi avut o altă relație decât profesională. Am rugat-o să-l lase, că Victor are o familie, o soție care-l iubește, să-și vadă de familia ei și să întrerupă relația. Mi-a râs în nas. Am încercat și să dau de soțul ei. El mi-a spus neputincios că nu are ce să-i facă”, povestea Marina Almășan cu ceva timp în urmă.

Victor Socaciu s-a stins din viață în urmă cu două săptămâni, pe 27 decembrie 2021, artistul folk fiind internat în spital din cauza problemelor de sănătate care nu i-au mai dat pace în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT