Life

Mesajul publicat de Marina Almășan, în ziua în care Victor Socaciu ar fi împlinit 69 de ani: „Acesta este ceasul iubirii noastre”

În ziua în care Victor Socaciu ar fi împlinit 69 de ani, Marina Almășan a făcut public un mesaj emoționant și a rememorat clipele frumoase petrecute împreună cu fostul soț.
14.01.2022 | 19:15
Mesajul publicat de Marina Almasan in ziua in care Victor Socaciu ar fi implinit 69 de ani Acesta este ceasul iubirii noastre
ADVERTISEMENT

Victor Socaciu, „trubadurul iubirii românești”-așa cum îl numește Marina Almășan, ar fi împlinit astăzi 69 de ani. Îndrăgitul cântăreț s-a stins din viață în luna decembrie a anului trecut, în urma unor complicații  post Covid-19.

Cu prilejul acestei zile, Marina Almășan, cea care i-a fost soție timp de 16 ani și de care a divorțat cu scandal în 2012, a publicat un mesaj emoționant pe blogul său. Realizatoarea de televiziune și-a amintit cu nostalgie de prima dată când a vorbit cu Victor Socaciu, dar și de modul inedit în care bărbatul a cerut-o în căsătorie.

ADVERTISEMENT

„ ‘Ceasul iubirii’- cântecul pe care l-am iubit înainte de a-i iubi autorul”

Marina Almășan și-a amintit cu nostalgie de clipele în care ea și Victor Socaciu lucrau împreună la emisiunea „Ceaiul de la ora 5”.  Aceasta povestește că atunci când i-a auzit prima dată numele celui care urma să-i devină soț, nu știa prea multe despre el. Cunoștea faptul că este artist și ascultase fugitiv câteva melodii de ale lui.

Astfel, în iarna anului 1994, a decis să se informeze și ascultat o casetă cu cântecele regretatului interpret, pe care chiar el i-o dăruiseră la una dintre primele lor emisiuni comune. Cum nu era fana muzicii folk, Marinei Almășan nu i-au plăcut neapărat operele lui Victor Socaciu.

ADVERTISEMENT

Totuși, a existat o melodie, care, după cum spune chiar ea, i-a rămas în suflet și pe care a ascultat-o zile în șir, fără să țină cont de faptul că soțul său de la vremea aceea ar fi putut considera ciudată această pornire.

„Nu eram deloc fană folk, așa că nu toate cântecele mi s-au lipit de suflet. Unul însă a rămas acolo de la prima ascultare…L-am rulat iar si iar, ascultându-i linia melodică și versurile, inspirându-i romantismul și necontenind să mă întreb, nopți în șir, cum o fi arătând, oare, femeia care l-a inspirat pe Victor să scrie o asemenea minunăție…

ADVERTISEMENT

Zile la rând melodia cu pricina a răsunat în micuțul apartament din cartierul Aviației, al familiei mele de atunci. ‘Ce-a zis soțul meu?’, se vor întreba , poate, cârcotașii. N-a zis nimic. Nici nu cred că a observat că un anume cântec rulează în neștire, la casetofon.”, a scris Marina Almășan în articolul său.

Mai târziu, la următoarea lor întâlnire, prezentatoarea tv l-a felicitat pe Victor Socaciu pentru melodia „Ceasul iubirii” și l-a rugat să o cânte și în una dintre viitoarele ediții ale emisiunii.

ADVERTISEMENT

Cum s-au cunoscut Victor Socaciu și Marina Almșan?

Marina Almășan a fost mereu curioasă cine era femeia pentru care Victor Socaciu a putut scrie o asemenea melodie, însă artistul nu i-a dezvăluit niciodată. Uneori spunea că arta nu trebuie să aibă neapărat o muză, iar în alte dăți îi oferea ca răspuns faptul că versurile au fost scrise în așteptarea ei, ca o premoniție.

Din discuțiile lor, Marina Almășan și-a dat seama că Victor Socaciu a fost atras de ea chiar de la prima lor întâlnire, când l-a ajutat să aștepte mai puțin, atunci când voia să-și cumpere ceva de mâncare de la o tarabă.

„Mult mai târziu, rememorând cu Victor acel episod, am constatat cu nesfârșită încântare că, deși ‘trubadurului iubirii’ îi trecuseră, cu siguranță, prin viață destule preafrumoase, a reținut-o totuși pe studenta mărunțică, bronzată și.. bondoacă, ce-l ajutase cândva să-și procure ‘peste rând’, doi cârnați cu muștar, de la chioșcul de pe Terasa Radiovacanței …”, și-a amintit realizatoarea tv.

Gestul inedit prin care Victor Socaciu a cerut-o în căsătorie pe Marina Almășan

Marina Almășan a profitat de moment și a precizat în același text, publicat de ziua artistului, faptul că atunci când au decis să înceapă o relație, Victor Socaciu era un om liber, iar ea nu a intervenit în căsnicia artistului cu fosta soție.

Pentru că „Ceasul iubirii” a fost cel care i-a și adus împreună, Victor Socaciu nu a cerut-o în căsătorie cu un inel și chiar cu un ceas „de argint sau argintat”, după cum povestește Marina Almășan.

„Victor m-a surprins cu cel mai frumos dar al vieții noastre în doi. Astfel, pe 7 iunie 1996, Victor Socaciu mi-a oferit, la primele ore ale dimineții, o cutie frumos ambalată într-o hârtie plouată cu inimioare roșii, legată cu o fundiță roșie și ea. Am rupt ambalajul ( așa se spune că e bine să faci, ca să-ți poarte noroc cadoul primit!) și am deschis cutia.

Am scos din ea, cu lacrimi în ochi, un ceas de birou, din argint sau argintat ( asta chiar nu mai conta!) și l-am privit prelung pe Victor. Și-a scăldat la rându-i privirea în ochii mei și…s-a ‘explicat’ : ‘- Acesta este ‘ceasul iubirii’ noastre. Vrei să fii soția mea?’ ”, a dezvăluit fosta soție a lui Victor Socaciu.

ADVERTISEMENT