Life

Victor Socaciu, în proces cu Camera Deputaților înainte să moară. Voia să își recupereze pensia specială

Victor Socaciu nu a fost numai compozitor și artist, ci și politician, iar înainte să moară a dat în judecată Camera Deputaților, pentru a-și recupera pensia specială.
29.12.2021 | 00:08
Victor Socaciu in proces cu Camera Deputatilor inainte sa moara Voia sa isi recupereze pensia speciala
ADVERTISEMENT

Regretatul folkist decedat în data de 27 decembrie 2021, la vârsta de 68 de ani, a dat în judecată statul român cu numai câteva luni înainte să-și găsească sfârșitul.

Mai exact, Victor Socaciu se afla în litigiu cu Camera Deputaților, după ce a deschis un proces împotriva instituției în luna aprilie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Cântărețul trăia numai cu o pensie în valoare de 1.7000 de lei, deși avea în spate o carieră muzicală de aproximativ 50 de ani.

Victor Socaciu, în litigiu cu Camera Deputaților. Instituția i-a anulat pensia specială

Victor Socaciu era supărat că indemnizația de parlamentar de 3.000 de lei îi fusese anulată, asta după ce Guvernul a decis că este vorba de o pensie specială. Folkistul a fost deputat PSD în perioada 2008-2012.

ADVERTISEMENT

Artistul a dat în judecată Parlamentul României, la Tribunalul Prahova, împreună cu alți peste 100 de alți foști colegi care rămăseseră fără pensie.

Potrivit wowbiz.ro, în luna septembrie, magistrații au admis excepția necompetenței materiale. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Prahova, unde prima înfățișare a fost stabilită pentru 7 decembrie.

ADVERTISEMENT

Din păcate, veștile nu au fost bune nici de această dată pentru Victor Socaciu pentru că judecătorii au decis că nu este de competența lor să analizeze dosarul.

Întregul proces s-a retrimis la Tribunalul Prahova, doar că artistul de muzică de folk nu a mai apucat să vadă deznodământul.

ADVERTISEMENT

Victor Socaciu, deputat și consul al României la Montreal

Regretatul cântăreț declara în urmă cu ceva timp că și-a reprezentat țara cât de bine a putut și nu doar din punct de vedere muzical. Victor Socaciu a fost numit inclusiv consul la Montreal.

Anularea pensiei speciale în februarie 2021 a fost un lucru de neînțeles pentru artistul care preciza în trecut că nu a avut parte de niciun beneficiu de pe urma postului de consul.

Vedeta, care a lăsat în urma sa trei moștenitori, mai preciza la momentul respectiv că toată baza și-o pune în familie, soția sa, Brândușa, fiindu-i mereu aproape.

ADVERTISEMENT