Fotbal intern

Victoria cu Austria, una dintre cele mai mari din ultimii 13 ani! Topul celor mai importante meciuri câștigate de România. Video

08.09.2020 | 18:24
Victoria cu Austria una dintre cele mai mari din ultimii 13 ani Topul celor mai importante meciuri castigate de Romania Video
ADVERTISEMENT

După meciul cu Irlanda de Nord, puțini se așteptau ca România să obțină măcar un punct în Austria, dar „tricolorii” lui Mirel Rădoi au reușit una dintre cele mai frumoase victorii din ultimii 13 ani, de la golul lui Dorin Goian din meciul cu Olanda, când naționala lui Victor Pițurcă se califica la EURO 2008.

Victoria este extrem de importantă pentru că le dă un moral extraordinar „tricolorilor” înainte de barajul cu Islanda, mai ales că vine la 34 de de ani după ultimul succes în fața austriecilor.

ADVERTISEMENT

Dacă ne uităm la rezultatele echipei naționale din ultimii ani, sunt puține momente de care ne putem aduce aminte cu bucurie și care trebuie să le rememorăm cu fiecare ocazie și să încercăm să nu uităm de marile victorii ale echipei naționale.

România-Olanda 1-0 și Dorin Goian trimite naționala lui Pițurcă la EURO 2008

Naționala României avea nevoie de victorie cu Olanda pentru a se califica la EURO 2008, iar Dorin Goian a fost eroul partidei. după ce reușit să înscrie golul victoriei în minutul 71, pe mocirla de la Constanța (13 octombrie 2007), iar minutul 90+3 a respins din cădere în bară, o minge a lui Seedorf care se ducea în poartă.

ADVERTISEMENT

România-Ungaria 3-0 în preliminariile Campionatului Mondial din 2014

Victoria în fața rivalei istorice Ungaria este o amintire importantă pentru orice suporter al echipei naționale, mai ales dacă ținem cont de maniera în care „tricolorii” și-au dominat adversarul. România rămâne fără înfrângere în fața Ungariei din 1981, adversar pe care îl poate întâni din nou dacă vom trece de barajul cu Islanda.

Ciprian Marica deschidea atunci scorul după numai 85 de secunde, iar Mihai Pintilii reușea să înscrie primul gol la națională după un șut de poveste de la 30 de metri, din pasa aceluiași Marica. Cristi Tănase reușea să închidă meciul în minutul 88, iar România mergea în Turcia cu un moral foarte bun.

ADVERTISEMENT

România a fost GROZAVă în Turcia

Sunt puține echipe naționale care se pot lăuda că au învins naționala Turciei pe Ali Sam Yen, însă România a reușit această performanță pe 12 octombrie 2012, în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, prin golul din minutul 45 al lui Gicu Grozav, după o pasă a lui Mihai Pintilii.

Grecia-România 0-1, în preliminariile Campionatului European din 2016

Ciprian Marica a fost cel care a adus victoria echipe naționale a României în fața campioanei europene Grecia, care ne învinsese cu doar 6 luni în urmă cu 3-1. Marica a deschis scorul din penalty, în minutul 10, după ce Alexandru Chipciu a obținut lovitura de la 11 metri și care a dus la eliminarea unui jucător grec.

ADVERTISEMENT

Să sperăm că la această listă a celor mai importante victorii din ultimii ani ale echipei naționale, vom putea adăuga și meciul cu Islanda, care va avea loc peste aproximativ o lună.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,53 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Malta U21 – România U21. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT