Sport

Victoria dramatică a lui Gael Monfils de la Roland Garros a fost trăită la maximum de Elina Svitolina: „Țipam în camera mea!”

Victoria dramatică a lui Gael Monfils de la Roland Garros împotriva lui Sebastian Baez a fost trăită la maximum de Elina Svitolina, soția lui.
31.05.2023 | 19:57
Victoria dramatica a lui Gael Monfils de la Roland Garros a fost traita la maximum de Elina Svitolina Tipam in camera mea
Victoria dramatică a lui Gael Monfils de la Roland Garros a fost trăită la maximum de Elina Svitolina. Sursă foto: wtatennis.com
ADVERTISEMENT

Gael Monfils a reușit să câștige duelul cu Sebastian Baez în primul tur de la Roland Garros, după ce a revenit uluitor de la 0-4 în setul decisiv. Elina Svitolina a dezvăluit cum a trăit din fața televizorului partida soțului său.

Victoria dramatică a lui Gael Monfils de la Roland Garros a fost trăită la maximum de Elina Svitolina

Victoria dramatică a lui Gael Monfils din primul tur de la Roland Garros a fost trăită la maximum de Elina Svitolina, soția lui, care a povestit cum a trăit revenirea fantastică a francezului.

ADVERTISEMENT

„Țipam în camera mea. Dacă m-a auzit cineva, eram eu care îl susțineam pe Gael. Este un meci incredibil. Nu știu ce face aici acum. Cred că ar trebui să se odihnească. Sunt recunoscătoare că a venit să mă susțină”, a spus Elina Svitolina.

Gael Monfils a trecut de Sebastian Baez după un duel aprig, care a durat nu mai puțin de 3 ore și 51 de minute, impunându-se cu 3-6, 6-3, 7-5, 1-6, 7-5, iar în decisiv a fost condus la diferență de 4 game-uri.

ADVERTISEMENT

„Acest meci e în top 2 al partidelor carierei mele!”

Gael Monfils a vorbit la finalul meciului și a spus că a fost ținut în joc de adrenalină: „Cu siguranță acest meci e în top 2 al meciurilor carierei mele. Am avut unul la fel acum câțiva ani, împotriva lui Pablo Cuevas, pe Suzanne Lenglen. Atmosfera a fost excepțională, la fel ca azi.

E clar că realitatea de astăzi e diferită: sunt mai în vârstă și aveam mai puține șanse să câștig. Azi a fost o atmosferă incredibilă. Îmi imaginez că și spectatorii au simțit asta.

ADVERTISEMENT

Știu că au fost niște prieteni de-ai mei care au venit la Roland Garros pentru prima dată. Aș spune că a fost o experiență grozavă pentru ei”.

„Când eram condus cu 4-0 m-am gândit la 3 lucruri. În primul rând, că nu am vrut să pierd cu 0-6. Doar Murray mi-a făcut asta, cred că și Robredo. Am vrut să câștig măcar un game.

ADVERTISEMENT

Apoi, în inconștient mă gândeam că dacă reușesc să imping la maxim, orice se poate întâmpla. Dar în acel moment eram bucuros să câștig un game. Apoi am reușit două forehand-uri excelente și mi-am dat seama că mai erau multe de făcut, că aș putea face ceva măreț.

M-a durut peste tot, într-adevăr. De aceea suntem sportivi de nivel înalt, pentru că uneori putem suferi. Amsuferit cu adevărat. Loviturile mele erau din ce în ce mai puternice, dar mă durea tot corpul.

Am avut crampe și e clar că sunt obosit, dar andrenalina m-a ținut în joc. Sper să pot avea o noapte bunăși să mă pot recupera mâine. Nu-mi pasă, orice s-ar întâmpla voi fi pregătit pentru joi”, a mai spus Gael Monfils.

ADVERTISEMENT