Sport

Victoria imensă a lui David Popovici a făcut înconjurul lumii: „Toate recordurile sunt în pericol!”

Victoria imensă reușită de David Popovici la Campionatul Mondial, la proba de 200 metri liber, a făcut înconjurul lumii, iar străinii notează performanța puștiului român.
20.06.2022 | 21:30
Victoria imensa a lui David Popovici a facut inconjurul lumii Toate recordurile sunt in pericol
Victoria imensă a lui David Popovici a făcut înconjurul lumii. Sursă foto: eurosport.ro
ADVERTISEMENT

Comentatorii britanici ai finalei au reacționat imediat după finalul cursei, spunând că toate recordurile sunt în pericol cu David Popovici.

Victoria imensă a lui David Popovici a făcut înconjurul lumii

Victoria lui David Popovici de la Campionatul Mondial de la Budapesta a făcut înconjurul lumii, iar presa din străinătate a notat performanța uriașă a puștiului de doar 17 ani din România.

ADVERTISEMENT

„Popovici deschide o nouă eră! Se aruncă în bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare.

Face parte dintr-un grup de atleți care te impresionează atunci când îi vezi ”pe viu”, de aceea, din primul moment Duna Arena din Budapesta a fost cu ochii pe acel băiat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc de pe culoarul patru”, au scris jurnaliștii spanioli de la AS.

ADVERTISEMENT

„Românul David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber. A obținut timpul de 1:43, 21. Până acum, doar trei sportivi au reușit să obțină un timp mai bun în istoria probei. În spatele lui s-au clasat Hwang, din Coreea de Sud, și Dean, din Marea Britanie”, au scris jurnaliștii maghiari de la M4Sport.

David Popovici a oferit un interviu eveniment pentru FANATIK, în care a vorbit despre dorințele sale pe plan profesional și personal.

ADVERTISEMENT

„Popovici are un viitor măreț!”

Comentatorii britanici ai finalei au fost încântați de prestația lui David Popovici, reacționând imediat după finalul cursei: „Popovici are un viitor măreț. Abia așteptam proba de 100 de metri.

E un pericol pentru toată lumea, toate recordurile sunt în pericol cu el! Nu am crezut că voi mai avea vreodată emoții în privința recordului mondial în probele de viteză. Acum, cu David, avem!”.

ADVERTISEMENT

„David Popovici, în vârstă de 17 ani, care a stabilit ieri un record mondial la juniori, a concurat cu campionul olimpic Tom Dean.

Britanicul a fost în frunte în primii 100 de metri, apoi Popovici a preluat conducerea și a câștigat cu un avans semnificativ. În plus, a stabilit un record mondial la nivel de juniori: 1:43,21. E primul român care câștigă aurul! Vreodată!”, au notat și jurnaliștii maghiari de la Nemzeti Sport

  • 17 ani a împlinit David Popovici pe 15 septembrie
ADVERTISEMENT