News

Victorie imensă pentru Laura Codruța Kovesi. Curtea de Apel București a dat sentința în favoarea fostului șef al DNA

10.04.2019 | 16:43
Victorie imensă pentru Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi a trăit încă o victorie în instanță! Curtea de Apel București obligă Secția pentru procurori a CSM să îi recunoască fostei șefe a DNA gradul profesional corespunzător Parchetului pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ).

Victorie pentru Laura Codruța Kovesi. Curtea de apel București obligă Secția să îi recunoască gradul

Hotărârea a fost luată miercuri, însă nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. În data de 11 iulie, Augustin Lazăr, procuror general, a decis delegarea lui Kovesi în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

În luna octombrie, Tudorel Toader, ministrul Justiției, afirma că Laura Codruța Kovesi nu poate rămâne la Parchet dacă are gradul de procuror cu rang de tribunal. În luna noiembrie, Secția pentru procurori a CSM a respins cererea fostei șefe a DNA de recunoaștere a gradului profesional Parchetului General.

Victorie imensă pentru Laura Codruța Kovesi. Curtea de Apel București a dat sentința în favoarea fostului șef al DNA
Curtea de Apel București a dat sentința în favoarea fostului șef al DNA

În februarie, Secția respingea plângerea lui Kovesi față de refuzul de a i se recunoaște gradul pentru Parchet

Totodată, în luna februarie, Secția a respins plângerea prealabilă din partea lui Kovesi față de refuzul de a i se recunoaște gradul profesional corespunzător pentru Parchet. Un eveniment marcant întâmplat recent a fost cererea lui Manfred Weber, printr-un mesaj de pe o rețea de socializare, care constă în renunțarea la anchetarea fostei șefe a DNA, lucru comentat de Dan Nica.

Victorie imensă pentru Laura Codruța Kovesi. Curtea de Apel București a dat sentința în favoarea fostului șef al DNA
Curtea de Apel București obligă Secția pentru procurori a CSM să îi recunoască fostei șefe a DNA gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă ÎCCJ

„Observăm că Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European, transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor şi judecătorilor din România, iar cei din PNL nu fac altceva decât să transforme aceste mesaje în temă de campanie electorală, pe seama imaginii României”, a declarat Dan Nica.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri