Sport

Victorie în instanță pentru FCSB cu privire la palmaresul Stelei. Ce anunț a făcut Gheorghe Mustață

FCSB a obținut o victorie în instanță cu privire la palmaresul Stelei, a anunțat Gheorghe Mustață, liderul galeriei echipei lui Gigi Becali
14.06.2021 | 21:31
Victorie in instanta pentru FCSB cu privire la palmaresul Stelei Ce anunt a facut Gheorghe Mustata
Victorie in instanta pentru FCSB cu privire la palmaresul Stelei. Ce anunt a facut Gheorghe Mustata
ADVERTISEMENT

Deși FCSB a pierdut un nou proces pentru neplata unor datorii, au venit și vești bune pentru echipa lui Gigi Becali, în războiul cu CSA Steaua, care pare că nu se mai termină.

După ce un miliardar român l-a acuzat pe Gigi Becali că a încălcat legea când a cumpărat Steaua, FCSB încearcă să demonstreze în instanță că e continuatoarea celui mai iubit club din România,

ADVERTISEMENT

Gheorghe Mustață, despre demersurile FCSB din instanță în războiul cu CSA Steaua

Gheorghe Mustață, liderul suporterilor FCSB a postat pe pagina sa un anunț important cu privire la viitorul FCSB în războiul cu CSA Steaua. Astăzi s-a desfășurat un nou termen în litigiul cu privire la palmaresul Stelei, iar FCSB a obținut o mică victorie, după ce Asociației Salvați Steaua i-a fost admisă „solicitarea privind administrarea unor noi probe constând în înscrisuri”, precizează liderul galeriei într-o postare pe contul său personal de Facebook.

Cu alte cuvinte, instanța a admis ca înainte de a fi dată decizia finală în acest litigiu cu privire la palmaresul celor de la Steaua București să fie luate în calcul „soluția Tribunalului București de respingere a anulării art. 1 alin. ultim din Statutul AFC Steaua București și alte explicații cu privire la coeficientul UEFA”. O decizie în acest sens va fi luată la finalul lunii iunie, când se va pronunța hotărârea finală.

ADVERTISEMENT

„Astăzi s-a desfășurat ultimul termen din apel în litigiul privitor la palmaresul echipei de fotbal.
Asociatiilor le-a fost admisă solicitarea privind administrarea unor noi probe constând în înscrisuri. Astfel, pentru a contura cât mai exact și judicios limitele cauzei, s-a propus de către cele două Asociații (și ne-a fost acceptată propunerea) ca la soluționarea cauzei să fie avute în vedere următoarele”, a anunțat fostul lider al galeriei Stelei.

Instanța admite noi probe înainte de sentință

Verdicul în această speță a fost amânat pentru finalul lunii iunie, însă Gheorghe Mustață anunță că instanța adimite noi probe la dosar, iar pentru soluționarea cauzei vor fi luate în calcul următoarele:
– soluția Tribunalului București de respingere a anulării art. 1 alin. ultim din Statutul AFC Steaua București (acest articol prevede preluarea în întregime a tradițiilor glorioase ale fostei secții de fotbal din cadrul CSA);
– explicații privitoare la coeficientul UEFA ce se atribuie fiecărei echipe (faptul că se stabilește ținând seama de o perioadă anterioară – 5 sezoane anterioare);
– coeficientul UEFA acordat AFC Steaua București pentru sezoanele 1998-1999 și 1999-2000, care s-a calculat începând cu sezonul 1993-1994 (perioadă în care CSA Steaua a activat în cupele europene);
– coeficientul UEFA acordat SC FC Steaua București SA pentru sezoanele 2003-2004 și 2004-2005, care s-a calculat începând cu sezonul 1998-1999 (perioadă în care AFC Steaua București a activat în cupele europene);
– mențiunile oficiale ale forurilor organizatoare de competiții fotbalistice privitoare la preluarea palmaresului de către AFC Steaua București, în 1998, și de către SC FC Steaua București SA, ulterior”, a mai precizat același Mustață.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Mustață este astfel foarte încrezător că FCSB va câștiga în sfârșit dreptul de a fi numită continuatoarea de drept a Steaua București și implicit echipa care deține cu adevărat palmaresul: „Așadar, nădăjduim de manieră cât se poate de întemeiată că instanța, după perceperea aspectelor susținute și după ce va aprecia corelațiile existente între noțiunea de “palmares” fotbalistic și cea de continuitate pe plan sportiv și juridic, își va forma convingerea, în intimitatea deliberării, că palmaresul a fost transmis/transferat dincolo de orice îndoială rezonabilă către AFC Steaua București și, ulterior, către fosta societate SC FC Steaua București SA. Nu ne rămâne decât să așteptăm data de 28.06.2021, pentru când s-a dispus amânarea pronunțării hotărârii”.

Asociația Salvați Steaua îl atacă pe Florin Talpal, juristul CSA Steaua

Asociația Salvația Steaua a lansat un atac vehement la adresa lui Florin Talpan, juristul CSA Steaua și îndreptat implicit și împotriva echipei de fotbal a Armatei. Astfel, FCSB a solicitat în instanță anularea deciziei FRF prin care cluburile din Liga a doua pot promova dacă își cesionează activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon înainte de startul eșalonului secund.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat, așa cum de altfel a procedat și FC Argeș pentru a putea promova din nou în Casa Pariurilor Liga 1.

„Alături de milioanele de fani UM 0 și ceva, Asociația noastră așteaptă cu nerăbdare să cunoască entitatea privată care va prelua / cesiona activitatea sportivă a secției înființată în 2017. Suntem nerăbdători să aflăm cum este să dai milioane pe un logo care să nu-ți aparțină (și care s-ar putea să nu fie nici al UM), pentru un palmares cu semnul întrebării (2 promovări spectaculoase din divizia D tooocmai în div. B :)), să investești într-o sectie care nu-ți va aparține și unde nu vei putea lua decizii fără ceva generali lângă tine, s.a.”, au scris cei de la Asociația Salvați Steaua pe 31 mai, într-un comunicat.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT