News

Victorie în instanță pentru HoReCa. Restaurantele și cafenelele vor putea funcționa în anumite condiții

04.11.2020 | 09:29
Victorie in instanta pentru HoReCa Restaurantele si cafenelele vor putea functiona in anumite conditii
ADVERTISEMENT

Victorie în instanță pentru HoReCa într-un județ din România. Restaurantele și cafenelele au obținut anularea unor interdicții.

Tribunalul Bacău a dispus astăzi anularea unei părți din hotărârea CJSU nr. 44/15.10.2020 și a obligat CJSU la emiterea unei noi hotărâri care să conțină măsuri graduale de combatere a pandemiei pentru industria locală Horeca. Anunțul a fost făcut de Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean și vicepreședintele CJSU.

ADVERTISEMENT

Astfel, o serie de măsuri de restricție privind activitatea la interior a restaurantelor și cafenelelor ar putea fi anulate.

Victorie în instanță pentru HoReCa Bacău. Ce s-a hotărât

Tribunalul Bacău a anulat următorul alineat:

”Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori;” 

ADVERTISEMENT

Președintele CSJU Bacău, Valentin Ivancea, a spus pe 12 octombrie că orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este contestabilă.

„La momentul respectiv, am propus în ședința CJSU un set de măsuri graduale, convenit cu reprezentanții HoReCa, însă comitetul nu a vrut să țină seama de acestea. Pe cale de consecință, reprezentanții HoReCa au acționat în instanță CJSU, obținând decizia previzibilă de astăzi. E un prim mare pas înainte în direcția respectării drepturilor acestor antreprenori, dar și în privința elaborării unui plan coerent și eficient de măsuri anti-Covid19, care să nu ducă la faliment afacerile locale și-așa lovite de pandemie.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că reprezentanții Horeca au înțeles, în discuția pe care am avut-o la mijlocul lui octombrie, că doar acționând congruent, unitar, pot obține rezultate. Ele încep să apară”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, după decizia instanței.

Hotărârea Tribunalului Bacău referitoare la HoReCa nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs.

ADVERTISEMENT