REACŢIA Rugby Europe după CONFUZIA de la finalul meciului România-Georgia: "Ne cerem scuze fanilor!"

UPDATE, ora 12:03 / Rugby Europe a emis un comunicat de presă prin care a lămurit confuzia de la finalul meciului România - Georgia 8-7, când trofeul a fost acordat gruzinilor, deşi România câştigase Cupa Europeană a Naţiunilor:

"În urmă victoriei României de la Bucureşti, clasamentul de pe site s-a actualizat automat, făcându-se o greşeală tehnică cu consecinţe uriaşe – trofeul a fost oferit Georgiei la stadion. Noile reguli ale competiţiei spun că dacă două sau mai multe echipe au acelaşi număr de puncte, cea mai bine clasată va fi echipa care are cele mai multe puncte marcate în meciurile directe, iar cum competiţia s-a desfăşurat într-o singură manşă, echipa cea mai bine clasată este cea care a câştigat meciul direct. Deci România a fost anunţată oficial „Campioană 2017″ datorită victoriei împotriva Georgiei. Le cerem scuze fanilor pentru confuzie”, se arată în comunicat.

fbd


Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

UPDATE, ora 08:20 / Confuzie după victoria României împotriva Georgiei la rugby, scor 8-7. Iniţial, Georgia a fost desemnată câştigătoarea trofeului, fiind la egalitate de puncte cu România,  dar pentru că avea mai multe eseuri marcate, A fost nevoie de un anunţ al Federaţiei Europene de Rugby pentru ca trofeul să ajungă la noi. 

Meciurile directe sunt principalul criteriu de departajare în caz de egalitate, astfel că "stejarii" se impun în Rugby Europe Championship după o pauză de 7 ani. România are şanse uriaşe de calificare la Campionatul Mondial din 2019.

Georgia este direct calificată, iar în aceste condiţii cea mai bine clasată echipă din Rugby Europe Championship în afară de Georgia, se califică direct la rândul ei. De notat e că o ediţie a Rugby Europe Championship se întinde pe o perioadă de 2 ani, iar România mai are nevoie de câteva victorii pentru a-şi asigura prezenţa la Cupa Mondială.

Clasament Rugby Europe Championship 2017:

ro


Naţionala României de rugby a reuşit astăzi să îşi depăşească ceea ce era deja un complex. "Stejarii" au învins pe Stadionul "Arcul de Triumf" reprezentativa Georgiei, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor, a doua competiţie valorică a continentului,  cu scorul de 8-7.

România a câştigat astfel cupa "Antim Ivireanul", care se pune în joc între cele două reprezentative, după o pauză de 7 ani timp în care se înregistrarseră doar victorii ale Georgiei în meciurile directe. Gruzinii au câştigat trofeul competiţiei imediat inferioare Turneului celor 6 naţiuni, datorită bonusului defensiv. România este virtual calificată la Campionatul Mondial de Rugby din 2019, din Japonia.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933