Victorie istorică pentru tricolore! România i-a administrat Norvegiei cea mai umilitoare înfrângere la Euro

Claudiu Surmei   
în Handbal
06/12/2018, 08:40
Victorie istorică pentru tricolore! România i-a administrat Norvegiei cea mai umilitoare înfrângere la Euro GALERIE FOTO
România i-a administrat Norvegiei cea mai umilitoare înfrângere la Campionatul European

Tricolorele au obținut un rezultat istoric în Franța! Reprezentativa feminină de handbal a României i-a administrat Norvegiei cea mai umilitoare înfrângere la Campionatul European, în ultimul meci din Grupa D. România s-a calificat în faza grupelor principale ale competiției cu maximum de puncte, după victoriile cu Cehia, Germania și Norvegia.

A fost abia a doua victorie a României în fața Norvegiei în ultimii 8 ani, iar succesul de la Campionatul European 2018 este cu atât mai mare cu cât reprezentativa nordică venea la competiția organizată în Franța după o serie de 26 de meciuri fără înfrângere, serie care s-a oprit după înfrângerea în fața Germaniei. Româncele au jucat atât de bine în ultimul meci al grupei încât până și selecționerul Thorir Hergeirsson a recunoscut superioritatea lor. Nu am avut nicio şansă! Au meritat să câştige şi cred că vor merge la Paris şi vor juca pentru medalii”, a declarat Hergeirsson după România – Norvegia 31-23.

România i-a administrat Norvegiei cea mai umilitoare înfrângere la Campionatul European

Pentru a înțelege importanța victoriei obținute de elevele antrenate de Ambros Martin în fața norvegiencelor, amintim faptul că echipa scandinavă a disputat 10 finale de Campionat European și a triumfat în 7 dintre acestea. În plus, Norvegia este dublă campioană olimpică și a câștigat Mondialul de 3 ori.

Tricolorele s-au calificat în faza grupelor principale la Euro 2018

Victoria cu scorul de 31-23 în fața Norvegiei a propulsat România în faza grupelor principale ale competiției, unde se va duela cu Olanda (9 decembrie, ora 19:00), Spania (11 decembrie, ora 19:00) și Ungaria (12 decembrie, ora 19:00).

“Trebuia să jucăm aşa dacă voiam să învingem Norvegia. Mai important decât faptul că avem punctaj maxim, mie îmi place cum jucăm, asta mi se pare cea mai mare realizare. Acum începe să conteze şi pregătirea fizică. Olanda are un stil extrem de rapid şi tocmai de aceea avem nevoie să fim la parametrii maximi”, a declarat selecționerul Ambros Martin.

Închide ×