Sporturi

Victorie mare pentru Ana Bogdan! A eliminat-o pe campioana de la Washington

01.08.2018 | 01:27
Victorie mare pentru Ana Bogdan A eliminato pe campioana de la Washington

Victorie mare pentru Ana Bogdan în primul tur la Washington. A reuşit să o elimine pe Ekaterina Makarova, locul 30 în clasamentul WTA, şi deţinătoarea titlului la turneul din capitala SUA. Victoria româncei a venit în minimum de seturi, scor 7-6 (2), 6-3. În optimile de finală ale competiţiei, Ana Bogdan o va înfrunta pe Svetlana Kuzneţova, cea care a trecut tot în două seturi de Kristie Ahn, scor 6-2, 6-1.

Ana Bogdan s-a calificat în turul 2 la Washington, unde urmează să o înfrunte pe Svetlana Kuzneţova. Este prima partidă directă dintre cele două jucătoare. Ajunsă la 33 de ani, Svetlana Kuzneţova nu are cel mai bun sezon, afectată şi de unele probleme medicale. Este pe locul 128 WTA în acest moment, dar rămâne o jucătoare redutabilă. Iulia Putinţeva sau câştigătoarea dintre Jennifer Brady şi Natalia Vihlianţeva va fi adversara pentru Halep sau Ana Bogdan în sferturile de finală.

Victorie mare pentru Ana Bogdan. A salvat şi o minge de set

Ana Bogdan a bătut-o pe Ekaterina Makarova, dar a avut mari emoţii, în special în primul set. Asta deşi a început mai bine şi a condus cu 2-0. Din acel moment, jocul rusoaicei a devenit unul foarte bun, cu primul serviciu intrând de fiecare dată. Românca a salvat o minge de set la 5-4 pentru Makarova, iar apoi a reuşit să trimită setul în tie-break. A făcut 4-1, dar a fost întreruptă de ploaie.

După reluare, rusoaica şi-a pierdut şi cea mai redutabilă armă, serviciul. Ana a închis tie-break-ul la doi, pentru ca apoi să domine autoritar pe game-urile de serviciu ale adversarei din setul doi. Şi-a adjudecat în cele din urmă manşa la trei şi şi-a asigurat astfel prezenţa în turul 2. Ana Bogdan poate profita şi de retragerea Carolinei Wozniacki pentru a obţine un rezultat mare la Washington.

Ana Bogdan s-a calificat
În 2017, Ekaterina Makarova reuşea să se impună la Washington.

Succes important pentru Ana Bogdan. După înfrângeri dramatice la Bucureşti şi la Moscova, sportiva din Sinaia pierduse teren în circuitul WTA, unde coborâse până pe locul 87 la actualizarea de la începutul acestei săptămâni. Cu succesul obţinut în faţa Ekaterinei Makarova îşi poate reveni la forma foarte bună pe care a avut-o în prima parte. Va urca minimum şase poziţii, până pe locul 81. Poate merge şi mai sus, chiar aproape de locurile 50, dacă va reuşi să se impună la Washington.

Marius Copil merge şi el în turul doi la Washington

De menţionat şi că Ekaterina Makarova reuşise anul trecut să câştige turneul după ce o învinsese în sferturile de finală pe Simona Halep. Mai exact, liderul mondial a fost nevoit să abandoneze, acuzând o stare de ameţeală provocată de căldura excesivă din acea perioadă în capitala SUA. De altfel, Simona Halep a decis să nu mai meargă la Washington 2018 tocmai din cauza faptului că a fost nemulţumită de modul în care a fost tratată de organizatori.

Victorie mare pentru Ana Bogdan în primul tur la Washington, acolo unde Marius Copil a reuşit şi el să obţină un succes notabil. A trecut de Mirza Basic, locul 83 ATP, scor 7-6 (9), 6-4, şi va juca în optimile de finală contra francezului Jeremy Chardy. Dacă va trece şi de acesta, ar putea avea parte de un duel de vis, contra lui Andy Murray. Asta dacă şi fostul lider mondial trece de Kyle Edmund.

Tags: