Fotbal international

Victorie pentru echipa lui Alexandru Băluță în deplasare. Slavia Praga e lider în Cehia

21.10.2018 | 20:43
Victorie pentru echipa lui Alexandru Baluta in deplasare Slavia Praga e lider in Cehia
ADVERTISEMENT

Echipa lui Alexandru Băluță a obținut o victorie importantă, cu scorul de 1-0 în deplasare cu Liberec, în runda cu numărul 12 din campionatul Cehiei. Slavia Praga e lider în Cehia, cu 30 de puncte, la 2 puncte distanță de Plzen și la 6 de Ostrava. Rivala din Praga, Sparta, echipă la care joacă românii Alexandru Chipciu, Nicușor Stanciu, Florin Niță și Bogdan Vătăjelu e pe locul 4 în clasament, cu 23 de puncte, dar cu un meci mai puțin disputat. Sparta Praga joacă luni, 22 octombrie, pe teren propriu cu Mlada Boleslav.

Miroslav Stoch a deschis scorul după doar 3 minute de joc în partida Liberec – Slavia Praga, iar Jan Mikula, jucător de la echipa gazdă, a fost eliminat în minutul 12 pentru cumul de cartonașe galbene, primul primit pentru o ținere, iar cel de-al doilea pentru o piedică pusă unui adversar. Prima repriză a fost una destul de încrâncenată, cu foarte multe faulturi, arbitrul întâlnirii arătând în total 5 cartonașe galbene (3 – Liberec și 2 – Slavia).

ADVERTISEMENT

Slavia Praga a câștigat cu 1-0 în deplasare. Echipa lui Alexandru Băluță e lider în Cehia

Meciul a continuat și după pauză în aceeași notă, arbitrul arătând alte 6 cartonașe galbene până la final, toate celor de la Slavia Praga. Alexandru Băluță a fost înlocuit în minutul 72 de Olayinka, iar scorul a rămas neschimbat, Liberec – Slavia Praga 0-1. Cu această victorie, echipa lui Băluță este lider în campionatul din Cehia după 12 etape, cu 30 de puncte. Slavia are cu 7 puncte mai mult față de echipa românilor Alexandru Chipciu, Nicușor Stanciu, Florin Niță și Bogdan Vătăjelu, care se află pe locul 4. Sparta Praga are însă un meci mai puțin disputat și urmează să joace luni cu Mlada Boleslav.

Echipele de start în Liberec – Slavia Praga

Liberec (4-2-3-1): Nguyen – Mikula, Kacharaba, Karafiat, Kerbr – Breite, Sevcik – Potocny, Dorley, Hybs – Orsula.

ADVERTISEMENT

Slavia Praga (4-2-3-1): Kolar – Coufal, Kudela, Ngadeu-Ngadjui, Boril – Soucek, Husbauer – Stoch, Traore, Zmrhal – Băluță.

Tags: